Nicolae Ciucă: Vom asigura resursele necesare pentru a susține sistemul sanitar să facă față efectelor valului 5

În debutul ședinței de Guvern, premierul Nicolae Ciucă a precizat că medicii de familie vor juca un rol cheie în combaterea pandemiei de COVID-19. Acesta a dat asigurări că în valul 5 al pandemiei, Guvernul va asigura resursele necesare pentru sistemul sanitar.

„Îi considerăm ca fiind cel mai aproape de cetățeni și cei care cunosc cel mai bine comunitățile locale. Am făcut apel să continue efortul pe care l-au făcut până acum, astfel încât să putem depăși cu bine și într-o perioadă cât mai scurtă pandemia Covid-19.

Am aflat că 90% dintre medicii de familie sunt vaccinați. Consider că este demn de subliniat faptul că acesta poate fi considerat ca fiind cel mai elocvent exemplu de încredere în știință pe care cei care ăl desfășoară îl dau față de cei cărora le acordă asistența medicală. Pe acest pilon construim rolul cheie pe care îl vor avea medicii de familie.

Prin implicarea lor în extinderea capacității de testare a pacienților, aplicarea tratamentului și monitorizarea persoanelor cu forme ușoare  ale bolii precum și informarea cetățenilor cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 constituie măsuri care se impuneau pentru a face față valului 5 al pandemiei Aceste acțiuni vin să pregătească cât mai eficient capacitatea de răspuns la valul 5. La nivelul guvernului vom asigura resursele necesare pentru a susține sistemul sanitar să facă față efectelor pandemiei iar consultările cu specialiștii trebuie să rămână o constantă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...