Nicolae Stanciu, după revanșa luată în fața Islandei: „Ştiu cât am suferit anul trecut. Viitorul nostru sună bine”

Publicat: 03 sept. 2021, 10:23, de Vlad Ciotoran, în SPORT , ? cititori
Nicolae Stanciu, după revanșa luată în fața Islandei:

Nicolae Stanciu a declarat, joi seară, după meciul cu Islanda, că a fost şansa unei revanşe după eşecul înregistrat în urmă cu aproape un an în faţa islandezilor. Anul trecut, în octombrie, Islanda trecea de România în semifinalele play-off-ului pentru EURO 2020, cu 2-1.  

Stanciu a înscris al doilea gol al partidei cu Islanda.

Înseamnă enorm acest rezultat, având în vedere că anul trecut nu am câştigat aici. Am vorbit mult între noi despre acea partidă. Ne-am dorit foarte mult să câştigăm acest meci în primul rând pentru noi. Am vorbit şi cu băieţi care nu au fost anul trecut şi le-am transmis ceea ce înseamnă pentru noi acest meci şi să ne luăm revanşa. Ştiu cât am suferit anul trecut când nu am reuşit să câştigăm aici. Este un schimb de generaţie, pentru că suntem, cel puţin de acum 5-6 ani mai cunosc foarte puţini jucători care vin constant, sunt jucători tineri care vin din spate, face tot posibilul să îi integrăm. Trebuie să avem mare grijă de ei şi răbdare.

Viitorul nostru sună bine cu ei. Cred că astăzi am făcut un meci destul de bun. Şi nouă foarte puţină lume ne dădea şanse. Toată lumea sau majoritatea se aştepta să pierdem aici. Ne bucurăm că am câştigat, ne bucurăm pentru cei tineri, care au debutat. Aceşti jucători vor creşte şi mai mult. Victoria a fost pentru noi în primul rând, iar golurile sunt – de când s-a născut fetiţa mea – toate sunt pentru ea”, a spus Stanciu la Pro TV.

Naționala de fotbal a României s-a impus, joi, în Islanda, cu 2-0, în etapa a IV-a a Grupei J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022.

Următoarele partide ale tricolorilor în această lună sunt:

5 septembrie: ROMÂNIA – Liechtenstein, ora 21.45 – Arena Naţională (Bucureşti);

8 septembrie: Macedonia de Nord – ROMÂNIA, ora 21.45 – Tose Proeski Arena (Skopje).

Joi, în aceeași grupă s-au mai disputat meciurile Liechtenstein – Germania, scor 0-2, şi Macedonia de Nord – Armenia, scor 0-0.

Clasamentul Grupei J: 1. Amenia – 10 puncte, 2. Germania – 9 puncte, 3. Macedonia de Nord – 7 puncte, 4. România – 6 puncte, 5. Islanda – trei puncte, 6. Liechtenstein – niciun punct.