Nicușor Dan a impus la Societatea de Transport Bucureşti pe omul Ancăi Boagiu și al PSD, dar creditat de Valer Blidar

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat în urmă cu o săptămână că Adrian Criţ este noul director al Societăţii de Transport Bucureşti. Numirea acestuia este oarecum surprinzătoare întrucât acesta a mai fost la conducerea transportului bucureștean, fiind ejectat chiar de către consilierii partidului care făcea parte.

Adrian Criț dat afară în 2011 de la RATB, recuperat de Nicușor Dan în 2021 pentru STB

Pe 8 noiembrie 2011, Adrian Criț, omul susținut și garantat la acea vreme de Anca Boagiu, era revocat de consilierii municipali, majoritatea fiind PDL ca și Criț, din funcția de președinte al Consiliului de Administratie al fostei Regii Autonome de Transport București (RATB), acuzând că nu ar fi dus la bun sfârșit mai multe proiecte la care s-a angajat.

Președintele de ședință de la aceea vreme al Consiliului General al Municipiului București (CGMB), Călin Murg, declara atunci că schimbarea din funcție a lui Adrian Criț a fost propusă de Consiliul de Administrație al RATB, care a motivat că acesta nu a îndeplinit mai multe proiecte la care se angajase și nu a gestionat bine greva de la RATB din acest an.

Atunci Călin Murg a spus că membrii Consiliului de Administrație al RATB au dat ca exemplu proiectul cu ramele de tramvai care erau foarte scumpe.

Adrian Criț a fost desemnat reprezentant în Consiliul de Administrație al RATB în 6 martie 2009, de către CGMB, iar în iunie 2010, el a fost numit la conducerea RATB, în locul lui Gheorghe Aron.

Dar, imediat după demiterea de la RATB, Criț a fost recuperat de către PDL fiind numit director general și președinte al consiliului de conducere al nou înființatei Autorității Metropolitane de Transport București (AMTB) din subordinea Ministerului Transporturilor condus la aceea vreme de Anca Boagiu.

Creditul cu schepsis

În luna martie 2011, Revista Kamikaze scria că Adrian Criț a luat un credit de 250.000 RON de la Banca Comercială Feroviară (BCF) al cărui proprietar, Valer Blidar, deține și societatea Astra Vagoane Călători SA  Arad care a semnat cu RATB un contract de 600 de milioane de euro pentru construcția de tramvaie.

La vremuri noi, tot noi, dar cu haine noi!

După anunțarea lui Adrian Criț la conducerea STB, edilul general Nicușor Dan declara tocmai despre tramvaiele care urmează să fie achiziționate de la Valer Blidar. 

„Pe achiziţia de tramvaie am făcut nişte paşi înainte, aici avem banii, avem fondurile europene, avem contract semnat pe fondurile europene, avem contract de cofinanţare semnat cu BCR. problema este că, din vina fostei administraţii, contractul nu s-a semnat în 2019, când ar fi trebuit, s-a atribuit acelei firme turceşti, ştiţi bine toată povestea, a fost un litigiu la CNSC, după aceea la Curtea de Apel Bucureşti, administraţia a pierdut timpul şi preţurile au sărit. Au fost două clarificări pe care Astra Arad le-a solicitat ANAP-ului pentru posibilitatea de modificare a contractului de achiziţie. Suntem în curs cu o a treia clarificare şi, în măsura în care ANAP-ul ne dă undă verde, sunt destul de optimist că vom putea semna contractul cu Astra. Dacă fosta administraţie nu s-ar fi încăpăţânat să dea în mod nelegal contractul firmei din Turcia, în momentul ăsta am fi avut tramvaie noi în Bucureşti, care ar fi început să circule. Aşa probabil că o să le avem în vara anului viitor”, a susţinut Nicuşor Dan.

Cine era dat afară în 2011 de la RATB pentru proiectul cu ramele de tramvai care erau foarte scumpe? Adrian Criț. Pe cine a numit Nicușor Dan la conducerea STB anunțând că va semna contractul cu Astra Arad? Pe Adrian Criț.

Tocmai cel care, timp ce cinci ani a fost consilierul directorului general impus PSD și Liviu Dragnea la RAR- George Dincă, și care a luat credit de la banca lui Blidar! Adică, la vremuri noi, tot noi, dar cu haine noi!

2 COMENTARII

  1. O ciorbă reîncălzită ! A cheltuit ce a agonisit data trecuta , la vremuri noi oameni vechi, Nicuşor s-a facut de cacao cu aceasta numire si este la fel ca Firea mincinos si hot, pune un om corect si pregatit nu un fost director dat afara pentru incompetenta si smecherie , Nicusoare sa-ti fie rusine in campanie ai mințit , esti la fel ca si cei de dinaintea ta Adica niste profitori care va doare in cur de noi cei multi acest Crit este un PD-L-ist care acum 11 ani tăia salariile iar ei isi luau bani grei din retrocedări , el din achiziții ca doar nu degeaba dadea Boagiu legea cu anvelope de iarna verificați de la cine si cu cat cumpara RATB ul anvelope in toamna lui 2010

  2. […] de la numirea lui Criţ mai multe site-uri media au punctat faptul că noul director al STB ar „fi creditat de Valer Blidar” şi că ar fi „omul Ancăi Boagiu”. De altfel, fostul ministru al Transporturilor şi-a făcut revenirea treptată în politica […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole