Nicușor Dan confirmă: Petre Daea a organizat ilegal târgul de Crăciun de la Ministerul Agriculturii

Publicat: 26 dec. 2022, 11:50, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
Nicușor Dan confirmă: Petre Daea a organizat ilegal târgul de Crăciun de la Ministerul Agriculturii

În goana disperată după imagine și circ mediatic ieftin, ministrul Petre Daea a transformat curtea Ministerului Agriculturii într-o piață de cartier, organizând ilegal un așa zis târg de produse tradiționale românești.

Circul mediatic ieftin marca Petre Daea

Pe 16 decembrie 2022, în prezenţa ministrului Petre Daea s-a deschis în curtea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, adică în centrul Capitalei, târgul „Produse româneşti de Crăciun”.

Acest eveniment a făcut parte din campania „Produs românesc, bun pentru tine, bine pentru fiecare” organizat cu sprijinul Federaţiei Naţionale a Producătorilor de Produse Tradiţionale din România.

Astfel, în mai multe corturi înșirate pe lângă pereții Ministerului Agriculturii s-au expus spre vânzare, timp de patru zile, o serie de produse românești, în special din carne de porc, la prețuri care-ți taie respirația. Ca atare, la deschidere, Petre Daea și-a făcut numărul de imagine trecând pe la fiecare cort și gustând diverse produse, făcându-se că nu vede prețurile exorbitante de vânzare afișate mai discret.

Direcția Administrație Publică: Nu există nicio cerere de avizare a târgului de la Ministerul Agriculturii

Dar, surprinzător, această piață ambulantă din curtea Ministerului Agriculturii, adică în centrul Bucureștiului, a fost organizată ilegal și acest aspect a fost confirmat de edilul general Nicușor Dan pentru PUTEREA.

”Conform datelor furnizate de Direcția Administrație Publică, aveți răspuns pentru solicitarea dvs. înregistrată la Direcția de Presă cu nr192683/.19.12.2022: Din evidențele Secretariatului comisiei de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice, constituită în baza Legii nr. 60/1991, republicată, nu există nicio cerere în acest sens”, a precizat primarul general Nicușor Dan Pentru PUTEREA.

Astfel, târgul organizat de Petre Daea în curtea Ministerului Agriculturii a fost organizat ilegal, neexistând așa cum prevede legislația în vigoare un aviz de organizare emis de către Direcția Administrație Publică din cadrul Primăriei Municipiului București.

Omisiunea și trecerea lui Horia Constantinescu la Ministerul Agriculturii

Însă, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) condusă de controversatul Horia Constantinescu n-a catadicsit să facă vreun control la talciocul din curtea Ministerului Agriculturii.

De ce? Pentru că deh…el acolo la Ministerul Agriculturii dă ora exactă când vine vorba de angajări venite din partea PSD Sector 1! Și Petre Daea știe acest amănunt scanat și de… DNA.