Nicușor Dan: Desființarea companiilor municipale va fi decisă de Consiliul General

Nicușor Dan, primarul ales al Capitalei, continuă vizitele la oameni politici și la instituțiile cu probleme din București dinainte de preluarea mandatului. Înainte de întâlnirea cu ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, Dan a declarat că vor urma și demiteri din aparatul instituțional.

Primarul ales a declarat că, după ce vor fi demarate procedurile pentru rezolvarea marilor probleme pe care le are orașul, vor urma și demiteri din instituțiile subordonate primăriei. El a amintit și de angajamentul politic luat privind desființarea marii majorități companiilor municipale.

„Dincolo de începerea tuturor procedurilor pentru marile probleme pe care Bucureştiul le are – termoficare, trafic, poluare -, o să vedeţi nişte demiteri de la noi din aparat, pentru că, dacă oamenii ăia au încălcat legea şi instanţa a decis asta, nu putem să continuăm cu ei”, a spus Nicuşor Dan.

Întrebat dacă va schimba sau desfiinţa companiile municipale, Nicuşor Dan a spus: „Este o decizie pe care o să o ia Consiliul General. Acordul politic la care ne-am angajat vizează desfiinţarea marii majorităţi a companiilor municipale”. El a adăugat că „este obligatoriu ca Termoenergetica să rămână, pentru că este cea care a preluat atribuţiile RADET”.

„Există şi oameni şi contracte în curs care, în optica mea, trebuie să fie preluate de administraţiile din care aceste companii de fapt au plecat”, a menţionat Nicuşor Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole