Nicușor Dan: Greva de la STB este una politică, al cărei principal responsabil este Vasile Petrariu, consilier municipal PSD

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, în această dimineață, că greva iniţiată de sindicaliştii din Societatea de Transport Bucureşti (STB) este una ilegală, cu substrat politic.

Într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Primăriei Generale, edilul a afirmat că greva este o acţiune „foarte gravă”, care afectează foarte mulţi bucureşteni.

„Este o grevă ilegală pentru multe motive. Suntem în stare de alertă şi în stare de alertă nu se fac greve”, a spus Nicuşor Dan.

El a menţionat că există o obligaţie legală conform căreia, chiar şi în cazul unei greve, trebuie să se asigure cel puţin o treime din capacitatea de transport necesară.

Nicuşor Dan a adăugat că STB a iniţiat o acţiune în instanţă care a fost depusă la Tribunalul Bucureşti şi că va exista o cerere de intervenţie inclusiv din partea Municipalităţii.

„Este o grevă orchestrată de sindicatul reprezentativ, avem scrise plângerile penale împotriva liderilor sindicat. (…) Este o grevă politică, al cărei principal responsabil este Vasile Petrariu, consilier municipal PSD”, a precizat edilul general, citat de Agerpres.

Sindicaliştii din Societatea de Transport Bucureşti (STB) au întrerupt lucrul joi dimineaţă. Metrorex a introdus în circulaţie toate trenurile disponibile din flotă şi va circula în orele de vârf la un interval minim posibil, a informat compania.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov (TPBI) a făcut apel la conducerea STB şi la salariaţii operatorului să asigure cel puţin o treime din capacitatea de transport necesară atât în Bucureşti, cât şi în zona metropolitană.

„Acțiunea în instanță, e scrisă și depusă la Tribunalul București de STB. Nu este o grevă spontană”, a conchis Primarul Capitalei.

Citește și Grevă spontană în transportul în comun din București. „Organizatorii vor răspunde penal”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...