Nicușor Dan nu dă parcurile Cișmigiu și Herestrău. O refuză pe Clotilde Armand, pe motiv că Sectorul 1 nu are bani

Publicat: 10 sept. 2021, 12:29, de Mihaela Verdes, în Orașul meu , ? cititori
Nicușor Dan nu dă parcurile Cișmigiu și Herestrău. O refuză pe Clotilde Armand, pe motiv că Sectorul 1 nu are bani

UPDATE: Clotilde Armand îi reproșează lui Nicușor Dan că nu a vorbit direct cu ea, pe tema parcurilor. Primarul Sectorului 1 a reacționat pe Facebook, după ce primarul general a refuzat să-i dea parcurile Herăstrău și Cișmigiu. Armand spune că „este absurd” să afle din presă. Pe de altă parte, edilul șef susține că Sectorul 1 nu are bani pentru administrarea parcurilor și are datorii către PMB.

Am aflat și eu din presă că dl. primar general a declarat că nu se pune problema ca Primăria Sectorului 1 să preia parcurile Herăstrău și Cișmigiu… iar Primăria Sector 1 ar avea o datorie de 19 milioane lei către Primăria Municipiului București.

Recunosc că este puțin absurd să aflu din presă asta. Dl. primar are numărul meu de telefon și m-ar fi putut contacta să mă anunțe înainte”, scrie Clotilde Armand.

Preluarea parcurilor Cișmigiu și Herestrău a fost idea lui Nicușor Dan

În postarea de vineri, 10 septembrie, Armand susține că Nicușor Dan ar fi avut inițiativa ca cele două parcuri să fie administrate de Sectorul 1.

Am avut o întâlnire în urmă cu câteva luni cu dl. primar general, unde am discutat și am convenit la inițiativa lui să preluăm noi parcurile Cișmigiu și Herăstrău pentru a putea face investiții. N-am fi pus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de ieri acest proiect, dacă n-am fi avut acordul d-lui primar”, a spus edilul Sectorului 1.

Armand, revoltată de acuzația lui Nicușor Dan

Clotilde Armand a ținut să precizeze public faptul că datoria sectorului 1 față de PMB a fost achitată. Ea s-a arătat deranjată de aceste afirmații.

De asemenea, îl anunț pe dl. primar general că Primăria Sectorului 1 și-a plătit datoria față de Primăria Capitalei și îl rog să nu mai dezinformeze opinia publică”, a transmis Clotilde Armand.

Reacția lui Clotilde Armand, sursa: Facebook
Reacția lui Clotilde Armand, sursa: Facebook

Primarul Capitalei afirma că nu va da parcurile Cișmigiu și Herestrău în administrarea Sectorului 1, care are deja datorii către PMB.

Nu se pune problema ca Primăria Sector 1 să preia parcurile Cișmigiu și Herăstrău. Doamna primar Clotilde Armand are mult mai multe probleme de rezolvat în sectorul său și nici nu are capacitatea financiară pentru a face acest lucru.

 În acest moment, Primăria Sector 1 are chiar o datorie de 19 milioane lei către PMB”, a declarat Nicușor Dan.

Clotilde Armand își dorește să preia parcurile Cișmigiu și Herestrău

Clotilde Armand a postat pe pagina sa de Facebook, în urmă cu câteva ore, decizia de preluare a parcurilor Cișmigiu și Herestrău, votată în Consiliul Local al Sectorului 1.

Vă anunț că a fost aprobat în urmă cu câteva minute proiectul de hotărâre prin care am solicitat Consiliului General al Municipiului București trecerea în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a parcului Herăstrău și a Parcului Istoric Cișmigiu. (19 voturi pentru și 6 abțineri)”

Sursa: Clotilde Armand/Facebook
Sursa: Clotilde Armand/Facebook

Primarul Sectorului 1 a precizat, în postare, și ce lucrări de investiții își propune.

Lucrările de investiții propuse pentru Herăstrău sunt: reabilitarea și modernizarea aleilor pietonale și platformelor betonate, refacerea instalațiilor și rețelelor de apă și canalizare și a instalațiilor de irigat, modernizarea locurilor de joacă și reabilitarea spațiilor verzi existente.

În ceea ce privește Parcul Istoric Cișmigiu, Primăria Sectorului 1 își dorește să reabiliteze și să restaureze următoarele obiective: Podul cu nuc, Ansamblu cetate, Foișor, Terasa Trandafirilor, Grota (Movila), Izvorul lui Eminescu.”

Primăria Sectorului 1 a fost în stare de alertă, timp de 30 de zile, în perioada iulie-august, din cauza problemelor de preluare a gunoiului.