Nicușor Dan, obligat de tribunal să achite peste 317.000 euro unui investitor privat. Motivul: nu a tăiat doi copaci

Publicat: 02 feb. 2022, 15:40, de Puterea.ro, în Orașul meu , ? cititori
Nicușor Dan, obligat de tribunal să achite peste 317.000 euro unui investitor privat. Motivul: nu a tăiat doi copaci
Nicusor Dan (INQUAM_Photos / Octav_Ganea)

Magistrații Tribunalului București au decis să-l oblige pe primarul Nicușor Dan la plata a peste 317.000 de euro către compania Centrum Bucharest Development S.R.L., din cauză că municipalitatea nu a tăiat doi arbori.

Obligă pârâții Direcția de Mediu a Municipiului București și Primarul General al Municipiului București să emită avizul de defrișare a celor doi arbori, indicați în cerere, sub sancțiunea plății de penalități de întârziere în cuantum de 1.000 lei/ zi, până la îndeplinirea obligației.

Obligă pârâtul Primarul General al Municipiului București la plata de despăgubiri în cuantum de 317.348,54 Euro , echivalent în lei la data plățiii, către reclamantă, reprezentând contravaloarea prejudiciului suferit de reclamantă, până la 30.06.2021, pentru neîndeplinirea obligației legale”, se arată în minuta ședinței, întocmită marți.

În rest, magistrații au respins cererea privind amendarea conducătorului instituției cu amendă de 20% din salariul minim brut pe economie, ca neintemeiata.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Reprezentanții Primăriei București nu ne-au oferit deocamdată un punct de vedere pe acest subiect.

Nicușor Dan nu și-a îndeplinit datoria de primar general și nu a respectat legile adevărate, nu cele pe care le reinterpretează după bunul plac, pentru a da în fața admiratorilor. Sub pretextul protejării spațiilor verzi, așa cum a făcut când era liderul unui ONG, Nicușor Dan a blocat toate investițiile din oraș, iar rezultatele se vor vedea mulți ani de acum încolo. Unii investitori deja merg către alte orașe. Nicușor Dan a oprit șantiere invocând copaci, când erau de fapt niște cioturi sau a găsit brusc pițigoi și mierle” a comentat, în schimb, fostul edil, actualul ministru și senator PSD, Gabriela Firea.