Nicușor Dan, „plagiatorul” perfect al Gabrielei Firea de la CSM București

Proverbul românesc ”peștele de la cap se-împute” se potrivește perfect cu ceea ce se întâmplă sub ochii primarului general Nicușor Dan la CSM București condus de aproape cinci ani de Gabriela Szabo, prietena fostului edil Gabriela Firea.

De fapt, Nicușor Dan a continuat ”opera” de tocare anuală de către CSM București a circa 15 milioane de euro din bani publici, fără să dea socoteală, dar, în același timp, a preluat și obiceiurile Gabrielei Firea, adică refuzul de a dat publicității banii risipiți de acest club finanțat din banii bucureștenilor.

Managementul dezastruos al Gabrielei Szabo și-a pus cel mai mult amprenta la echipa feminină de handbal care, de trei ani de zile, ratează Final Four Ligii Campionilor. An de an, echipa condusă după mofturile și fițele Cristinei Neagu, deși antrenor este fostul preparator fizic Adrian Vasile, dar e mult spus antrenor pentru că el este un modest selecționer, toacă circa 4.000.000 de euro.

De fapt, CSM București a devenit o Mecca pentru handbalistele străine, mai exact un Turn Babel, plătite regește din banii bucureștenilor, în timp ce jucătoarele românce abia dacă prindeau foaia de joc sau câteva minute într-un meci. Astfel, s-a ajuns ca CSM București să plătească cele mai mari salarii din lume pentru jucătoare, majoritatea din străinătate, pentru performanțe tot mai modeste.

Iar acest aspect se vede cu ohiul liber de când a venit Gabriela Szabo la șefia CSM București, adică performanțe tot slabe de la an la an. De la descălecarea Gabrilei Szabo, tot timpul echipa a fost și este pregătită de selecționeri preocupați doar de umflarea contului și mai puțin de pregătire, și niciodată de antrenori în adevăratul sens al cuvântului, iar Adrian Vasile este cel mai clar exemplu.

De fapt, la CSM București a devenit o modă ca jucătoarele să se schimbe precum ciorapii, iar antrenorii ca și cămășile. Această politică de legitimare fără număr a handbalistelor străine a fost o mană cerească pentru Federația Română de Handbal condusă până de curând de Alexandru Dedu.

Anual, clubul condus de Gabriela Szabo a pompat sute de mii de euro din banii bucureștenilor în conturile FRH ca taxe de transfer pentru sportivii din afara României. De când Nicușor Dan a devenit primar al Capitalei, prietena Gabrielei Firea a refuzat permanent să precizeze câți bani a pompat în federația lui Dedu.

Totodată,  Gabriela Szabo a refuzat să precizeze câți bani se topesc din fonduri publice cu închirierea sălile și a terenurile de joc și de antrenament. De asemenea, prietena Gabrielei Firea a secretizat și numărul apartamentelor și a garsonierelor închiriate de CSM București de la diverse persoane fizice și juridice, dar mai ales pentru ce sume sunt închiriate.

Singura ”performanță” a Gabrielei Szabo de când a fost impusă la CSM București a fost mutarea sediului clubului din centrul Capitalei, unde chiria era zero lei, într-un imobil din Sectorul 3 unde chiria este cam 10.000 de euro pe lună. Refuzurile repetate ale Gabrielei Szabo de a ascunde cheltuielile uriașe de la CSM București pentru performanțe de amatori demonstrează că Nicușor Dan este doar o marionetă a acesteia și, astfel, continuă să toace banii publici fără să dea socoteală.

Elocvent în acest sens este faptul că echipa de handbal feminin a ”tocat” vreo 4.000.000 de euro ca să obțină doar Cupa României. Dar, surprinzător, și despre aceste „secrete” din banii publici are cunoștință edilul Nicușor Dan, dar a mușamalizat totul până acum poate și pentru că și-a făcut un selfie cu fetele de la CSM București. E drept, e un selfie de fițe decontat din banii bucureștenilor cu doar vreo 4.000.000 de euro.

Așadar, degeaba a țipat Nicușor Dan că Firea a lăsat dezastru în Primăria Capitalei pentru că prin mușamalizarea jafului de la CSM București el duce mai departe „rețeta” succesului de tocat bani publici patentată de fostul edil PSD prin prietena Gabriela Szabo. Dar, așa se întâmplă când biciul este lăsat pe mâna maimuțelor!

Mai multe articole...

2 COMENTARII

 1. Noul episod din Saga Datoriilor Ruse – Implicitul Rusiei lui Putin pare mai aproape ca niciodată.

  Rusia spune că își va plăti datoriile în ruble dacă va fi necesar
  Chiar a doua zi, Kremlinul a reacționat declarând că Moscova va continua să-și onoreze datoriile… dar în ruble. Iată declarația emisă ca reacție la această decizie americană a ministrului Finanțelor, Anton Siluanov: Rusia, care urma să plătească 100 de milioane de dolari vineri, 27 mai 2022, a transferat deja o parte din fonduri la jumătatea lui mai 2022. Plata în ruble ar încălca a priori condițiile de plată a uneia dintre obligațiunile ale căror cupoane sunt scade pe 27 mai. În această etapă, procedura pe care Moscova intenționează să o pună în aplicare pentru aceste plăți rămâne neclară și nu este sigur că investitorii își vor primi banii înapoi în cele din urmă.

  La începutul războiului din Ucraina, Washingtonul acordase această derogare temporară pentru a „permite o tranziție ordonată și timp pentru ca investitorii să-și vândă valorile mobiliare”, așa cum a explicat la mijlocul lunii mai 2022 secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen. Ea declarase deja că renunțarea „probabil” se va încheia în termen.

  Nu toate plățile către americani sunt interzise după 25 mai 2022. Potrivit unei autorizații emise de Trezorerie pe 7 aprilie 2022, investitorii americani au până la 30 iunie 2022 pentru a scăpa de obligațiunile Alfa-Bank și până la 1 iulie, 2022, pentru titlurile de creanță Alrosa.

  Această decizie arată că Washingtonul preferă să-și intensifice războiul financiar împotriva Moscovei decât să lase Rusia să-și folosească rezervele valutare în beneficiul investitorilor americani. Deja la începutul lui aprilie 2022, Trezoreria a interzis băncilor americane să efectueze plăți în dolari pentru datoria rusă din conturile Moscovei deținute la acestea.

  Rusia a fost nevoită să facă plăți în ruble și a fost imediat plasată în default selectiv de către agenția de rating S&P.

  Saga datoriilor rusești ar putea dura încă câteva luni
  În caz de neplată, Rusia are o perioadă de grație de până la treizeci de zile pentru a găsi o soluție, așa cum a făcut la începutul lunii mai, când a plătit bani investitorilor în ultimul moment.

  Această nouă schimbare a regulilor de la Washington este cu siguranță o nouă pietricică în pantoful Moscovei, dar Rusia, bogată în comerțul său cu hidrocarburi, ar putea scăpa în continuare de default.

  Într-adevăr, deținătorii de obligațiuni din afara Statelor Unite pot primi în continuare fonduri. Și din moment ce majoritatea se află în Europa, nu ar mai fi suficienți creditori pentru a declara un default, a declarat ITI Capital, unul dintre cei mai mari brokeri ai Moscovei, pentru Bloomberg. Pragul de raportare a neîndeplinirii obligațiilor este de obicei stabilit la 25 la sută din obligațiunile restante.

 2. Putin trimite o mulțime de spioni în UE/SUA.
  De ce naiba li se permite rușilor să intre UE/SUA?
  Vor ca rușii să fure tehnologie așa cum au făcut-o în timpul Războiului Rece din SUA?

  Acesta este pur și simplu un principiu democratic al libertății de mișcare – o persoană, indiferent de pașaport, se poate deplasa în întreaga lume respectând anumite condiții.

  Deci rușii pot intra pe teritoriul SUA sau al Europei doar dacă au viză. Mai mult, procentul de refuzuri la aceste vize este destul de mare.
  În ceea ce privește infracțiunile pe care cetățenii Rusiei (precum și orice altă țară) le comit în SUA sau UE, acestea trebuie cercetate în conformitate cu procedura legală de către organele de drept din aceste țări.

  După izbucnirea războiului, regulile pentru eliberarea vizelor, permiselor de ședere și a altor documente de imigrare și non-imigrare pentru ruși s-au înăsprit.
  Așa reacționează SUA și UE la crimele de război ale lui Putin din Ucraina?
  Ceea ce va complica indirect sarcina de a fura tehnologie și de a recruta spioni pentru serviciile de informații rusești din UE și SUA.
  Războiul este o artă o știm cu toții, dar puțini vor fi acei indivizi care reușesc să o decodifice la timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole