Nicuşor Dan: Recomand ca oamenii să poarte mască şi afară

Primarul ales al Bucureștiului, Nicușor Dan, le recomandă cetățenilor să poarte masca de protecție și în spațiile deschise, nu doar în interior.

Nicușor Dan a vorbit la Digi 24 despre aglomerația de la metrou și a spus că acesta este „un semnal” că cealaltă componentă a transportului public, adică STB, nu funcționează.

El a dat asigurări că la orele de vârf mijloacele de transport vor fi suplimentate, astfel încât transportul public să funcționeze la întreaga capacitate în orele de vârf, pentru a nu avea aglomerație.

Primarul ales a mai spus că Prămăria Capitalei trebuie să colaboreze cu DSP, până acum neexistând o astfel de colaborare, care este obligatorie.

„(…) Primăria Capitalei poate, deși nu a realizat-o până acum, să aibă propriul sistem de testare, adică să aibă teste, aparate… Pe astea le are, dar asta înseamnă să aibă și unitățile sale independente de cele al Ministerului Sănătății cu care să poată să facă testare, și pe lângă asta poate să facă mai mult decât face Ministerul Sănătății. Poate să se ducă către acele zone de risc, care sunt spitalele pe care le are în subordine, centrele de îngrijire a vârstnicilor, sunt persoane expuse cum sunt șoferii din transportul public, sau funcționarii care sunt în contact direct cu publicul, și bineînțeles, acolo unde există focare poate să extindă ceea ce face Ministerul Sănătății, în baza unor protocoale pe care să le instituie ea singură”, a mai afirmat Nicușor Dan.

El a recomandat ca oamenii să poarte mască și afară, nu numai în spațiile închise.

Piețele și transportul public, cele mai aglomerate locuri pentru bucureșteni

Întrebat dacă ar trebui să existe obligaţia ca bucureştenii să poarte masca peste tot, Dan a răspus:

„Pe această chestiune există nişte normative care au fost date de autorităţile centrale şi care impun portul măştii în spaţiu deschis de la un anumit grad încolo, pe care Bucureştiul nu l-a atins încă. Însă eu, ca recomandare, recomand tuturor oamenilor să poarte mască de protecţie şi în afară, pentru că nu poate decât să-i protejeze şi pe ei şi pe cei cu care intră în contact”.

De asemenea, chestionat care sunt cele mai periculoase locuri pentru bucureşteni, unde se pot infecta, Nicuşor Dan a enumerat pieţele și transportul public „când este depăşit ca şi capacitate”.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...