Nicuşor Dan: Tribunalul Bucureşti a suspendat PUZ-urile Sectoarelor 2, 4 şi 5

Publicat: 19 feb. 2022, 18:00, de Puterea.ro, în News , ? cititori
Nicuşor Dan: Tribunalul Bucureşti a suspendat PUZ-urile Sectoarelor 2, 4 şi 5

Nicuşor Dan a anunțat, vineri, că Tribunalul Bucureşti a suspendat PUZ-urile Sectoarelor 2, 4 şi 5. Primarul General al Capitalei a acuzat, din nou, că urbanismul în București a fost ani în șir victima unor dezvoltări speculative. Așa s-au pierdut sute de hectare de spații verzi.

Dan a punctat că acum PUZ-urile nu mai produc efecte, hotărârea Tribunalului fiind executorie chiar dacă nu e definitivă. PUZ-urile Sectoarelor 2, 4 şi 5, suspendate de instanță. „Tribunalul Bucureşti a suspendat ieri PUZ-urile Sectoarelor 2, 4 şi 5. Sunt PUZ-urile de sector care nu au fost anulate definitiv de instanţă. Curtea de Apel a anulat deja definitiv PUZ Sector 3 şi PUZ Sector 6”, a declarat Nicuşor Dan.

Primarul a vorbit apoi din nou despre mafia imobiliară din Capitală: „De ani dezvoltarea urbană a Bucureştiului a fost victima unor dezvoltări speculative. Am pierdut sute de hectare de spaţii verzi și avem sute de exemple de blocuri construite între case din cauza asta. De asta avem o scădere a calităţii de locuire, din cauza asta am avut puţini investitori serioşi. E inadmisibil ca tu să reglementezi urbanistic Bucureştiul cu acte care să se dovedesc a fi nelegale. (…) Nu vrem să mai avem cartiere de blocuri în care oamenii să nu aibă creşe, grădiniţe şi şcoli. Ce se întâmplă atunci? În fiecare dimineaţă, locuitorii acelui cartier se duc cu copii în maşină la diverse şcoli pe care le au în Bucureşti”.

Primarul General a ținut apoi să dezmintă speculațiile că, prin suspendarea PUZ-urilor, a fost practic blocată dezvoltarea Capitalei. „Circulă un fake-news cum că prin suspendarea de către CGMB s-ar fi blocat dezvoltarea în Bucureşti. Capitala are un Plan Urbanistic General, în baza căruia orice persoană poate să ceară un certificat de urbanism şi o autorizaţie de construire. Unde nu e mulţumit de ce prevede Planul, de exemplu, dacă are un teren într-o zonă industrială, atunci poate să ceară Consiliul General o derogare”, a explicat Dan.