Nicușor Dan vrea să mărească de trei ori taxa de promovare turistică a Bucureștiului

Primăria Capitalei condusă de Nicușor Dan a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre care îi va scandaliza pe cei din lumea turismului, în special pe hotelieri.

Conform unei proiect de hotărâre supus dezbaterii publice pe site-ul Primăriei Capitalei, taxa specială pentru promovarea turistică a municipiului Bucureşti ar putea creşte în anul 2023 la o cotă de 2% la tariful de cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului, faţă de 0,5%, în prezent, adică cu 1,5% mai mult, ceea ce înseamnă de trei ori.

Printre obiectivele urmărite prin instituirea taxei speciale pentru promovarea turistică se numără: creşterea numărului de turişti în municipiul Bucureşti, creşterea duratei de şedere a acestora, creşterea veniturilor obţinute din turism, îmbunătăţirea experienţei turistice şi creşterea investiţiilor în serviciile turistice.

„Astfel, în vederea ridicării nivelului de conştientizare asupra patrimoniului turistic şi cultural pe care îl deţine Municipiul Bucureşti, se impune necesitatea implementării unor proiecte complexe menite să promoveze Capitala că destinaţie turistică atât la nivel naţional cât şi internaţional”, se motivează creșterea taxei de promovare în raportul de specialitate.

Numai că această mărire nu va fi pe placul celor din turism, în special a celor care dețin structuri de primire turistică, pentru că vine după mărirea facturilor la carburanți, gaze și energie electrică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...