Ninsori puternice până duminică seara. IGSU face apel la populație să evite să plece cu mașinile la drum

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) face apel la șoferi și îi sfătuiește să evite să plece la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică. .

„Evitaţi să porniţi la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară informaţi-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate. Înainte de plecare, asiguraţi-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă – anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.”, a transmis, vineri, IGSU, într-o postare pe Facebook.

Cei care vor să se aventureze sunt sfătuiți să evite atingerea stâlpilor sau a firelor căzute la pământ şi să urmărească posturile radio şi tv, buletinele meteorologice şi mesajele autorităţilor.

Iar în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, aceștia pot consulta platforma naţională de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro.

Potrivit ANM, va ninge temporar şi vor fi perioade în care vântul va prezenta intensificări cu rafale de 50 – 70 km/h, iar la altitudini de peste 1.800 m vântul va depăşi 80 – 90 km/h, astfel încât va fi viscol, iar vizibilitate va scădea.

În vestul Carpaţilor Meridionali se vor acumula peste 30 – 40 l/mp şi se va depune strat consistent de zăpadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...