Noaptea de Revelion în Capitală: Aproape 500 de persoane au avut nevoie de serviciul de urgență

Publicat: 01 ian. 2022, 12:41, de Raluca I. Heroiu, în Orașul meu , ? cititori
Noaptea de Revelion în Capitală: Aproape 500 de persoane au avut nevoie de serviciul de urgență

Aproape 500 de persoane din Capitală au avut nevoie în noaptea de Revelion de serviciul de urgență.

Managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, Alis Grasu, a declarat, sâmbătă dimineața, că 491 de persoane au avut nevoie de serviciul de urgență, dintre acestea 367 fiind cazuri de cod roșu și galben.

 „La Serviciul de Ambulanță s-a muncit mult, ca în fiecare noapte. Vorbim de 491 de persoane care au avut nevoie de ambulanță. Dintre acestea, 367 de persoane au prezentat urgențe de cod roșu și cod galben. 113 persoane au avut nevoie de ambulanță pentru consultații de urgență la domiciliu. Au fost și 11 persoane care au solicitat recoltare de probe biologice, în vederea efectuării testului PCR.

46 de persoane din totalul cazurilor au avut fie urgențe legate de boala Covid-19, persoane diagnosticate și rămase la domiciliu, fie au fost persoane care au avut nevoie de consultații și au prezentat suspiciuni de Covid-19.

Este o scădere cu 10% a numărului total de solicitări față de anul trecut. Dacă privim doar din punctul de vedere al Revelionului, a fost un Revelion trist.

Nu am avut niciun caz nou legat de petarde, artificii. Au fost 86 de persoane care nu neapărat au făcut excese alimentare, dar au prezentat probleme digestive, o parte din ele pe fondul unor afecțiuni preexistente. Toate bucatele care se pregătesc cu ocazia Revelionului sunt destul de greu digerabile, sunt bombe calorice și unii au vrut să guste din toate în noaptea de Revelion. A fost ca o noapte obișnuită în care la Ambulanța București-Ilfov se muncește mult.

Astăzi va fi un număr mai mare de solicitări, din experiența anilor trecuți. Trebuie să luăm în calcul că o parte dintre locuitorii din regiunea București-Ilfov au plecat să facă Revelionul la munte sau în alte zone”, a declarat Alis Grasu, manager SABIF.