Ce s-a întâmplat în noaptea în care a murit Aurelian Andreescu

Aurelian Andreescu a fost unul dintre cei mai apreciați artiști din Generația de Aur și s-a stins din viață la numai 44 de ani, în urma unei ciroze, în seara de 22 iulie, 1986. Petre Geambașu a fost printre ultimii care au apucat să-l vadă pe regretatul artist Aurelian Andreescu, chiar noaptea în care acesta a murit.

Petre Geambașu și-a amintit ce anume s-a întâmplat în ultima noapte a lui Aurelian Andreescu, când regretatul artist a oferit o scurtă reprezentație la restaurantul Grădina Perla Mării.

Cu Aurelian Andreescu nu am avut vreme nici măcar să schimbăm câteva vorbe. În timpul desfășurării unei reprize de dans, de 45 minute, am observat de pe scenă intrarea în Grădina Perla Mării a lui Aurelian Andreescu, însoțit și sprijinit serios de un bărbat înalt.

S-au așezat la o masă iar eu, după circa 10 minute, am trimis unul dintre membrii orchestrei (trompetistul), care nu avea de cântat în acel moment, ca să-l invite pe Aurelian Andreescu la scenă și să prezinte publicului una-două piese.” a declarat Petre Geambașu, potrivit Impact.

Petre Geambașu a mărturisit că știa că Aurelian Andreescu suferea de ciroză și că renunțase de șase luni de zile la alcool.

Știam că este bolnav, că la Restaurantul Bulevard, din București, unde era colaborator, cânta șezând pe un scaun și că nu mai bea alcool de 6 luni. M-am așezat cu el pe treptele scenei în șezut, ca și când așa ar fi fost regia, și am cântat împreună două piese foarte cunoscute: „Blue Spanish Eyes’ și „I Just Called To Say I Love You’.

Lumea a aplaudat, l-am sprijinit să se ridice, domnul cu care venise l-a preluat și s-au întors la masă. Au mai stat câteva minute, au făcut cu mâna gestul de „La revedere!’ și au plecat. Noi am mai cântat 2-3 melodii și am făcut pauză. Totul s-a petrecut pe parcursul unei reprize muzicale: „A sosit – a cântat -a plecat!’, a menționat Petre Geambașu.

Dramele neștiute din viața lui Aurelian Andreescu

Aurelian Andreescu a început să cânte abia la vârsta de 21 de ani, odată cu ediția de început a Festivalului de Național de Muzică Mamaia, din 1963. A cântat melodia ”În tot ce e mai frumos pe lume” a lui Elly Roman.

Acesta a urmat cursurile Facultății de Arhitectură, de altfel și singurele cursuri pe care le-a urmat. Aurelian n-a avut niciodată o pregătire formală în muzică, ceea ce îl face și mai remarcabil ca artist. A doua sa soție, Mariella, spunea că ”sigur a învățat, singur și-a format un stil.”

A fost prezent la diverse festivaluri internaționale de muzică, reprezentând cu mândrie și cu succes România, împreună cu Aura Urziceanu și Mihaela Mihai. Deși Aurelian avea deja 20 de ani vechime în muzică, mașinistul care trăgea cortina la spectacolele sale avea un salariu mai mare. Lipsa respectului i-a cauzat frustrări de-a lungul vieții, potrivit fanatik.ro.

A fost interzis la televizor în perioada sa de glorie, din cauza perciunilor și a părului lung, ce contraveneau normelor impuse de regim.

A adoptat un copil

Marea dramă a vieții lui Aurelian Andreescu a fost imposibilitatea de a face un copil. Asta, cel mai probabil, i-a ruinat și prima căsătorie, cu Ana Ciumetti, cu care s-a căsătorit în 1968. Singura posibilitate prin care s-a putut înfăptui, într-o oarecare măsură, visul său, a fost adopția. El și Mariella, a doua soție, l-au adoptat în 1980 pe Mirel, în vârstă de doi ani, de la o casă de copii.

Pentru a-și învinge emoțiile pe scenă, Aurelian Andreescu a mai servit câte un pahar sau două înainte de un recital. Din păcate, însă, acest mic obicei s-a transformat ulterior într-un viciu. Însuși Aurică mărturisea că ”Localul este necruțător. Niciodată nimeni nu m-a întrebat ce mănânc. Toți mă întrebau ce beau.”

Andreescu a fost marcat de o hepatită netratată din copilărie, iar ani mai târziu, în 1985, pe fondul consumului de alcool și al frământărilor interioare, a avut o comă hepatică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...