Noi bombardamente asupra regiunii Kiev, rușii atacă din Belarus

Mai multe explozii s-au auzit marți dimineață în regiunea Kiev, dronele kamikaze Shahed fiind lansate de pe teritoriul Belarusului, transmite Administrația Militară Regională kieveană.

Conform șefului Serviciului de Relații Publice al Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei, colonelul Iuriy Ignat, agresorii au lansat zece drone.

„Dar există posibilitatea să fie lansate noi lovituri, inclusiv de drone – le au în sudul țării, în Rusia și pe teritoriul Belarusului. Nu este prima dată când atacă Kievul din direcția belarusă – dronele zboară de-a lungul albiei fluviului Nipru”, a declarat Ignat pentru publicația Ukrainska Pravda.

Conform acestuia, pentru armata ucraineană este ceva mai ușor să doboare drone în timpul zilei, deoarece ținta este reperabilă direct vizual.

În cursul zilei de luni, Forțele de Apărare au respins atacurile inamice în Soledar, Bakhmut, Andriivka, Marinka și Pervomaiske. Forțele armate ucrainene i-au alungat pe ocupanții ruși din patru așezări și au respins atacurile din mai multe zone, conform unui raport transmis de Statul Major General ucrainean. Este vorba de localitățile Karmazynivka, Myasozharivka și Nevsky, din regiunea Lugansk și Novosadovo din regiunea Donețk, toate în zona de sud – est și est a țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...