Noi date despre nivelul de transmitere a tulpinii Omicron

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila,  a declarat că vaccinarea opreşte în mică măsură transmiterea noii tulpini a Covid – Omicron. Însă Rafila susține, pe de altă parte, că vaccinarea previne formele grave de Covid-19.

Vaccinarea opreşte în mică parte transmisibilitatea acestei tulpini, dar pe de altă parte, cifrele pe care le avem noi în România demonstrează că persoanele vaccinate sunt cu o formă gravă de boală sau dacă ne referim la deces cu atât mai mult, într-o proporţie de 8 la 10. Adică 8 persoane nevaccinate sunt cu o formă gravă de boală, versus două persoane vaccinate, deci e clar că aici diferenţa este semnificativă şi lucrul acesta pledează pentru continuarea vaccinării”, a declarat Alexandru Rafila la Antena 3, duminică.

Pe de altă parte, Alexandru Rafila susține că vaccinarea previne formele grave de COVID-19. „Opt persoane nevaccinate sunt cu o formă gravă de boală, versus două persoane vaccinate, deci e clar că aici diferenţa este semnificativă şi lucrul acesta pledează pentru continuarea vaccinării”, a mai afirmat ministrul.

Printre altele a mai evidențiat că, dacă se dovedeşte şi în România așa cum s-a dovedit şi în alte ţări că tulpina Omicron produce infecții ușoare, banale la marea majoritate a oamenilor, sigur că restricţiile vor fi ridicate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...