Noi date despre nivelul de transmitere a tulpinii Omicron

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila,  a declarat că vaccinarea opreşte în mică măsură transmiterea noii tulpini a Covid – Omicron. Însă Rafila susține, pe de altă parte, că vaccinarea previne formele grave de Covid-19.

Vaccinarea opreşte în mică parte transmisibilitatea acestei tulpini, dar pe de altă parte, cifrele pe care le avem noi în România demonstrează că persoanele vaccinate sunt cu o formă gravă de boală sau dacă ne referim la deces cu atât mai mult, într-o proporţie de 8 la 10. Adică 8 persoane nevaccinate sunt cu o formă gravă de boală, versus două persoane vaccinate, deci e clar că aici diferenţa este semnificativă şi lucrul acesta pledează pentru continuarea vaccinării”, a declarat Alexandru Rafila la Antena 3, duminică.

Pe de altă parte, Alexandru Rafila susține că vaccinarea previne formele grave de COVID-19. „Opt persoane nevaccinate sunt cu o formă gravă de boală, versus două persoane vaccinate, deci e clar că aici diferenţa este semnificativă şi lucrul acesta pledează pentru continuarea vaccinării”, a mai afirmat ministrul.

Printre altele a mai evidențiat că, dacă se dovedeşte şi în România așa cum s-a dovedit şi în alte ţări că tulpina Omicron produce infecții ușoare, banale la marea majoritate a oamenilor, sigur că restricţiile vor fi ridicate.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole