Noi probleme cu DNA pentru omul de afaceri Nelu Iordache. Este acuzat de trafic de influență și dare de mită

Omul de afaceri Nelu Iordache și Genica Bădoiu, fosta directoare a Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Ilfov, au fost trimiși în judecată de procurorii DNA pentru dare, respectiv primire de mită și trafic de influență.

Conform unui comunicat de presă transmis miercuri de DNA, pe 19 decembrie 2019 Iordache i-ar fi cerut directoarei executive a APM ILFOV să elibereze o autorizație de mediu pentru societatea sa, aferentă stației de transfer gunoaie de la Tunari (județul Ilfov). Omul de afaceri a lăsat-o să creadă că are influență asupra funcționarilor cu funcții de conducere din cadrul Ministerului Mediului și promițându-i că, în schimbul emiterii autorizației, va interveni astfel încât să fie menținută în funcția de director executiv al APM Ilfov. Pe 24 decembrie 2019, autorizația respectivă a fost emisă.

La data de 9 iulie 2020, același om de afaceri ar fi promis indirect, prin intermediar, directoarei APM Ilfov – Bădănoiu Genica, suma de 30.000 lei, din care ar fi oferit 15.000 lei, prin intermediul aceleiași persoane, în legătură cu îndeplinirea unui act de serviciu, respectiv, emiterea unei autorizații de mediu pentru societatea sa, aferentă unei stații de transfer deșeuri amplasată în Popești Leordeni (județul Ilfov), bani pe care Bădănoiu Genica i-a refuzat în data de 10 iulie 2020”, susțin reprezentanții DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București.

Omul de afaceri Nelu Iordache, patronul companiei Romstrade, a fost condamnat definitiv în noiembrie anul trecut de Curtea de Apel Bucureşti la 6 ani de închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu, într-un dosar în care este acuzat alături de foşti şefi de la CNADNR Craiova de nereguli în atribuirea unui contract privind modernizarea Transalpina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Dragnea Adonis, directorul de la DSVSA Buzău, a divorțat de soție...

Dragnea Adonis Laurențiu, directorul DSVSA Buzău, este doar unul dintre cei trei membrii ai familiei Dragnea care se înfruptă din salarii de peste 10.000...