Noi proteste la uzina de armament din Cugir. Angajații au oprit lucrul, nemulțumiți de nivelul salariilor

Sute de angajați ai Fabricii de Sus din Cugir, care produce arme și muniție, au întrerupt lucrul luni, nemulțumiți de nivelul salarial. Este a doua zi de proteste după ce o situație similară a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute.

Conform Alba24.ro, o mare parte din cei 600 de angajați de la Uzina Mecanică, cunoscută drept „Fabrica de Sus”, au ieșit din nou în fața întreprinderii. Oamenii cer majorări salariale de 30% și condiții mai bune de lucru. În prezent, un muncitor cu zeci de ani de experiență în muncă obține lunar mai puțin de 1.800 de lei net. Majoritatea sunt plătiți cu salariul minim pe economie.

Protestatarii scandează împotriva conducerii, după ce au făcut același lucru și vineri. Luni, de la ora 12.00, are loc un Consiliu de Administrație la fabrică.

„Ni s-au tăiat o serie de drepturi, am avut accidente de muncă, ne-au dat condiții speciale din 2021 aprilie și ce s-a lucrat înainte nu s-a ținut cont. Alții de vârsta mea erau la pensie de cinci ani, pentru că au lucrat în condiții speciale”, a spus o angajată pentru Alba24.

Oamenii au mai reclamat că sunt tot mai puține comenzi de producție și cer asigurări medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...