Noile condiții de intrare în Italia, de la 1 februarie

Publicat: 28 ian. 2022, 10:45, de Puterea.ro, în Internațional , ? cititori
Noile condiții de intrare în Italia, de la 1 februarie

Italia a decis să elimine obligativitatea prezentării unui test Covid negativ înainte de a intra în țară pentru toți călătorii vaccinați care vin din statele Uniunii Europene, începând cu 1 februarie, relatează Reuters. UE a recomandat recent eliminarea restricțiilor suplimentare pentru cei care circulă în interiorul spațiului comunitar cu certificatul Covid.

Astfel, românii care au un certificat verde nu vor mai fi nevoiți să se testeze înainte de a călători în Italia. Ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, a semnat un ordin prin care s-a decis ca persoanele vaccinate care intră în Italia din ţările UE vor avea nevoie doar de un „green pass”, se arată într-un comunicat.

Așa-numitul Green Pass este un document care arată că o persoană a fost vaccinată, s-a recuperat după boală sau a fost testată recent negativ. La finalul anului trecut, pe 14 decembrie, Italia a decis că toți vizitatorii UE trebuie să facă un test Covid înainte de plecare, pe fondul îngrijorărilor cu privire la răspândirea variantei Omicron a coronavirusului. Italia a raportat miercuri 167.206 de cazuri legate de COVID-19, față de 186.740 cu o zi înainte, a anunțat Ministerul Sănătății, în timp ce numărul deceselor a scăzut la 426 de la 468.