Norme pentru reluarea competițiilor de contact: Dezinfectarea picioarelor sportivilor este obligatorie

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a prezentat normele și regulile care trebuie aplicate pentru reluarea competițiilor sporturilor de contact.

„Am definit în noul ordin modalitatea în care se pot desfăşura antrenamentele, dar şi competiţiile la sporturile de contact sau de luptă, cum am scris noi în noul ordin. Guvernul a eliminat în urmă cu o săptămână, prin acea hotărâre care prelungea starea de alertă, restricţia privind sporturile de contact. Această categorie cuprinde arte marţiale, judo, lupte, taekwondo, kickboxing, toate categoriile de activităţi care presupun contact, activitate fizică intensă, care erau restricţionate. Acum se permit antrenamente colective, competiţii, într-un regim izolat. Am adus aceste sporturi pe picior de egalitate cu toate celelalte sporturi care fuseseră reglementate. Era singura categorie de sporturi care era restricţionată”, a declarat ministrul Ionuț Stroe.

Printre regulile obligatorii ce trebuie respectate se numără dezinfectarea mâinilor şi picioarelor sportivilor. De asemenea, suprafețele de luptă trebuie și ele dezinfectate.

„Înainte de meci, dezinfectarea mâinilor şi eventual a picioarelor, în cazul în care există ramuri de sport care folosesc picioarele este absolut obligatorie. Numărul persoanelor din imediata apropiere a suprafeţei de luptă, antrenori, medici, staff tehnic, va fi limitat la minimum posibil şi fiecare federaţie are obligaţia să nuanţeze prin regulamente interne acest lucru, iar materialele sportive şi suprafaţa de luptă, ring, tatami, saltea, vor trebui dezinfectate de fiecare dată înainte de folosire”, a declarat Stroe, într-o conferinţă de presă.

Sportivii vor trebui să fie testați pentru Covid-19 cu 48 de ore înainte de proba cântarului sau de începerea competiției

Ministrul Sportului a mai menționat că pe durata competiţiei, sportivii vor trebui să fie izolaţi sub forma unui cantonament, „unei bule”.

„Se recomandă tuturor echipelor participante la această competiţie să intre în această formă de izolare. Sunt mult mai puţini decât la sporturile colective care să intre în cantonament în aceeaşi bază sau în acelaşi hotel. La intrarea în cantonament, echipele trebuie să fie separate pentru perioada în care sunt cazaţi acolo”, spune ministrul Sportului.

De asemena, vor exista circuite separte pentru sportivi, pentru antrenori și pentru arbitri.

În sala unde au loc competițiile purtarea măştii va fi obligatorie. Sportivii din ring sunt exceptați de la această regulă.

Ministrul a anunţat renunţarea la coantonamente pentru sporturile de echipă în sală.

„Pentru sporturile de echipă în sală: Înainte de intrarea în competiţie şi pe duarata competiţiei va fi necesar un singur test PCR cu rezultat negativ pentru a putea participa la competiţie, cu 48 de ore înainte, fără a mai fi nevoie de acea perioadă de izolare de două săptămâni. Mă aştept ca, după această măsură prin care sprijinim activitatea celor care participă la asemenea competiţii, cei din cluburi, cei din federaţii şi bineînţeles sportivii să preia o foarte mare parte a responsabilităţii unui control mult mai riguros al activităţii şi vieţii extrasportive, o anumită disciplină de care este nevoie”, a precizat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...