Noua  direcție în care avansează contraofensiva ucraineană. Pierderi record pentru armata rusă

Intensitatea ostilităților a crescut nu numai în regiunea Herson, ci și în direcția Enerhodar (situată la aprox 200 de km distanță, înspre centrul țării), a declarat pe pagina sa de Facebook politologul și militarul ucrainean Kirill Sazonov.

„Ieri au avut loc greve masive la Vasilievka, o importantă arteră de transport în drum spre Enerhodar, iar luptele continuă. Localitățile Shcherbaki și Nesteryanka au fost luate sub controlul forțelor armate ale Ucrainei. Chiar în Enerhodar luptă grupuri avansate din ariegarda forțelor armate ale Ucrainei. Pe străzi, inclusiv în centrul orașului, se aud împușcături și explozii”, a spus Sazonov.
Potrivit acestuia, ocupanții ruși se retrag și se concentrează pe teritoriul centralei nucleare Zaporijea.

„Armata rusă, în primul rând unitățile Wagner, încep să se retragă în pozițiile unde au echipamente militare în interiorul centralei nucleare de la Zaporijea, realizând că Forțele Armate ale Ucrainei nu vor lovi la instalația nucleară și nu vor lua cu asalt centrala. Personalul civil este folosit ca scut uman”, a subliniat armata.

Pagubele enorme suferite de armata rusă

Pierderile de personal ale trupelor ruse pentru 29 august au crescut cu 450, ajungându-se la un total de 47.550 de morți de când a început războiul, susțin forțele armate ucrainene care se laudă că în aceeași zi au distrus un elicopter, 19 sisteme de artilerie și 2 sisteme de apărare aeriană.

Acest lucru este menționat în mesajul Marelui Stat Major al Forțelor Armate ale Ucrainei pe rețeaua de socializare Facebook, relatează agenția ucraineană de știri Ukrainski Novini.

Conform acestora, rușii au pierdut 1 elicopter (204 în total), 7 tancuri (în total – 1.954), 25 vehicule blindate de luptă (total – 4.294), 19 sisteme de artilerie (total – 1.079), 3 unități de artilerie de rachete, 2 sisteme de apărare aeriană (total – 151), 29 unități de echipamente auto și cisterne (total – 3.217), 2 unități de echipamente speciale (total – 103) și 3 drone (total – 847).

De la începutul războiului, agresorii au pierdut, de asemenea, 234 de avioane, 196 de rachete de croazieră și 15 nave.

Cele mai mari pierderi au fost suferite în direcțiile Donețk și Kurakhovsky.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole