Noua modă la Transporturi: O șefă ejectată de la CFR Călători, promovată director la …CFR Marfă

De mai mult timp, în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a devenit o modă ca cei dați afară dintr-o companie să fie promovați la o altă companie, chiar pe funcție mai mare, iar această „rețetă” de succes s-a aplicat și la CFR Marfă.

În urmă cu ceva timp, eterna șefă a achizițiilor de la CFR Călători, Carmen Popescu, a fost, în sfârșit, trimisă la plimbare, iar „băieții” cu ochii roată știu și de ce. Dar jupâneasa achizițiilor de la CFR Călători n-a stat prea mult pe bară și, din această săptămână, a fost recuperată și  promovată la conducerea unei societăți cheie de la calea ferată.

Apostolache garantează, Popescu promovează

Adunarea Generală a Acționarilor de la CFR Marfă a propus-o pe Carmen Popescu în funcția de director general interimar la Societatea Întreținere și Reparații Locomotive și Utilaje C.F.R. IRLU S.A., „înfințată în anul 2001 prin externalizarea activității de reparații locomotive din cadrul Societății Naționale de Transport Feroviar de Marfă „CFR MARFA” S.A.”.

Trebuie precizat că la ora actuală, C.F.R. IRLU S.A. realizează lucrări de revizii, reparații și modernizări locomotive pentru operatorii feroviari prezenți atât pe piața din România, cât și din străinătate, dispunând de 23 de unități și capacități aferente acestor prestații distribuite pe teritoriul României.

Însă, imediat după hotărârea AGA de la CFR Marfă, cei cinci membrii provizorii ai Consiliul de Administrație al Societății CFR IRLU SA- trei din MTI-Țopa Laura Elena-președinte, George Cosmin Păunescu și Alexandra Sava și doi de la CFR Marfă- Mihaela Negoi și Florin Ștefan, au numit-o pe Carmen Popescu în funcția de director general.

Potrivit informațiilor noastre, Carmen Popescu a fost recuperată și „ajutată”  de directorul general de la CFR Marfă, Daniel Apostolache, să fie impusă la conducerea CFR IRLU SA.

Mai concret, fără acordul lui Daniel Apostolache, Carmen Popescu nu ajungea director general interimar la CFR IRLU. Așadar, la vremuri noi, tot noi!

Mai multe articole...

Cele mai citite articole