Nouă regiuni ucrainene bombardate de ruși în Sâmbăta Mare

Ocupanții ruși au bombardat nouă regiuni ucrainene în Sâmbăta Mare, ultima zi de pregătire a Paștilor. Autoritățile anunță că sunt civili morți și răniți iar două spitale a fost afectate.

În Regiunea Donețk s-au înregistrat 9 morți și 22 de răniți. Printre morți s-a numărat și un copil de doi ani. În timpul zilei, rușii au efectuat un atac masiv cu rachete asupra a trei orașe din regiune, simultan – Kostiantynivka, Kramatorsk, Sloviansk. În Kostiantynivka și Kramatorsk, infrastructura a fost avariată: un spital, o școală, clădiri înalte și clădiri rezidențiale private, dar nu au existat victime. În Sloviansk – 9 morți, 21 de răniți, numeroase distrugeri.

Printre zonele afectate este și Cernăuți, unde s-au înregistrat până sâmbătă la prânz trei atacuri cu rachete ghidate, informează publicația Ukrainska Pravda.

În regiunea Sumy, rușii au bombardat localitatea Seredyno-Budska cu proiectile lansate din mortiere. Noaptea și dimineața, au bombardat 5 comunități teritoriale – Bilopilska, Velykopysarivska, Yunakivska, Znob-Novgorodska, Novoslobodska.

În ultima zi, în regiunea Zaporijjea, 15 sate și orașe de pe linia frontului au intrat sub focul inamicului. Acesta a lansat 55 de atacuri de artilerie și patru lovituri aeriene.

În regiunea Dnipropetrovsk: noaptea, rușii au lovit districtul Nikopol – comunitatea Myrivska.

În Regiunea Harkov, o unitate medicală a fost avariată, un angajat al instituției, în vârstă de 62 de ani, a fost rănit și internat într-o stare gravă.

În regiunea Kherson: în timpul zilei, agresorii a lansat 96 de atacuri, trăgând 447 de obuze de la artileria grea și UAV-uri. 8 persoane au fost rănite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...