Noua strategie a turismului bulgar: „Nișa” la care poate nu v-ați gândit

Bulgaria este complet necunoscută ca destinaţie pentru turismul de camping, deşi oferă condiţii excelente şi are potenţialul de a dezvolta mai mult acest sector, a declarat ministrul Turismului, Hristo Prodanov.

Intervievat de BTA, Hristo Prodanov a confirmat că o strategie de dezvoltare a turismului de camping este aşteptată să fie finalizată în luna mai. În plus, specialiştii din minister lucrează şi la o legislaţie pentru reglementarea acestui tip de turism. Hristo Prodanov şi-a exprimat speranţa că până la finele lui 2022 vor fi reguli clare rezultate în urma cooperării cu toate părţile implicate din această industrie.

Vineri, ministrul bulgar al Turismului a inaugurat la Sofia un târg dedicat activităţilor outdoor, intitulat Camping & Caravaning Expo. La acest eveniment, care se întinde pe trei zile, sunt aşteptaţi peste 15.000 de vizitatori care vor putea vedea echipamentele prezentate de 50 de expozanţi, a declarat organizatorul târgului, Veselin Valev, pentru BTA. La această expoziţie pot fi văzute rulote, caravane, corturi, echipamente de camping, sisteme fotovoltaice. Trei rulote produse în Bulgaria vor fi prezentate publicului pentru prima dată. Ministerul bulgar al Turismului va fi prezent cu un stand propriu.

Întrebat de jurnalişti despre numărul de spaţii de campare din Bulgaria care sunt în linie cu cerinţele UE, Prodanov a spus că sunt doar 12 faţă de peste 8.000 în Franţa. Prodanov a subliniat că dezvoltarea turismului de camping (considerat „de nișă”), poate da un impuls economiilor locale din regiunile relativ vulnerabile din Bulgaria, adăugând că acest tip de turism s-a dovedit unul deosebit de popular când au fost în vigoare restricţiile din pandemie.

Nici Poliția Rutieră nu știe numărul rulotelor din Bulgaria

Veselin Valev a subliniat că nicio instituţie din Bulgaria, inclusiv Poliţia Rutieră, nu ştie care este numărul exact de deţinători de rulote din Bulgaria, pentru că vehiculele lor nu sunt înregistrate ca o categorie separată de vehicule. Este posibil ca în Bulgaria să fie zeci de mii de rulote, a spus Valev, adăugând că numărul va creşte.

Datele citate de Veselin Valev arată că sunt aproximativ 130 de spaţii de campare în Bulgaria, iar numărul lor a crescut cu cel puţin 10 în fiecare an. Acest gen de spaţii sunt răspândire în întreaga ţară, dar aproximativ 40% sunt amplasate pe coasta Mării Negre. Cele mai populare destinaţii sunt zona de litoral, Veliko Tarnovo, sud-vestul Bulgariei, munţii Rhodope, Valea trandafirilor, văile de-a lungul râului Struma.

Deschiderea unui spaţiu de camping, similară cu deschiderea unui hotel!

În ultimii ani a început să fie dezvoltată ca destinaţie de camping şi coasta de-a lungul Dunării.

Zona de nord-est a Bulgariei, exceptând coasta Mării Negre, nu este încă dezvoltată ca destinaţie de camping şi oferă oportunităţi excelente în acest domeniu, a menţionat Veselin Valev. Potrivit acestuia, în termeni de investiţii, deschiderea unui spaţiu de camping este similară cu deschiderea unui hotel: trebuie să cumperi terenul, să construieşti facilităţi şi să soliciţi o autorizaţie.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole