Noua strategie europeană cu privire la navigarea pe internet a copiilor. Ce vizează

Pericolul pe care îl poate reprezenta mediul online pentru copii a fost îndelung evaluat de specialiști pentru a găsi cele mai bune soluții de protejare a celor mici. În acest sens, Comisia Europeană adoptat o nouă strategie europeană privind navigarea pe internet a copiilor.

Noua Strategie europeană vizează furnizarea de conținuturi și de servicii online accesibile, adaptate vârstei și informative, care să fie în interesul superior al copiilor.

Fiecare copil din Europa merită să crească într-un mediu digital sigur și stimulator. Prin această nouă strategie, dorim să sprijinim accesul copiilor, în special al celor aflați în situații vulnerabile, la dispozitive și competențe digitale, dorim să combatem hărțuirea cibernetică și să îi protejăm pe toți copiii de conținuturi online dăunătoare și ilegale.

Aceste obiective sunt în concordanță cu valorile noastre fundamentale și cu principiile digitale” a declarat Margrethe Vestager, vicepreședinta executivă responsabilă cu „O Europă pregătită pentru era digitală”.

Pentru protejarea copiilor împotriva abuzului sexual

Noua strategie europeană pentru un internet mai bun pentru copii este componenta digitală a Strategiei cuprinzătoare a UE privind drepturile copilului, elaborată de Comisie.

Aceasta a fost adoptată miercuri, împreună cu o propunere privind un nou act legislativ al UE pentru protejarea copiilor împotriva abuzului sexual.

În plus, strategia se înscrie pe filiera recentului acord politic provizoriu de referință referitor la Actul legislativ privind serviciile digitale, care conține noi garanții pentru protecția minorilor și interzice platformelor online să prezinte minorilor publicitate direcționată pe baza creării de profiluri.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole