Noua tulpină de coronavirus se răspândește în România: două noi cazuri confirmate

Varianta britanică de coronavirus a început să se răspândească în România. Încă două noi cazuri de infectare cu tulpina B.1.1.7 din Marea Britanie au fost depistate în țara noastră.

Ambele cazuri sunt din București. Nici una dintre cele două persoane nu a călătorit în afara țării.

„Pacienții sunt în stare generală bună, se află izolați la domiciliu și sunt supravegheați de medicul de familie conform metodologiei în vigoare. În prezent, și alte teste de secvențializare sunt în prelucrare în cadrul laboratorului INBI „Matei Balș”, cu rezultate în curs”, precizează ministerul Sănătății.

Având în vedere apariția noii tulpini în București, Ministerul Sănătății a recomandat astăzi Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) amânarea deciziilor de relaxare.

Primul caz de infectare cu noua tulpină de coronavirus din România a fost depistat la începutul lunii ianuarie la o femeie din Giurgiu care susține că nu a călătorit recent în Regatul Unit al Marii Britanii.

1 COMENTARIU

  1. Amânarea unei a doua doze de vaccin ar putea duce la tulpini de corona-virus mai periculoase?
    „Posibilitatea întârzierii celei de-a doua doze are unii experți îngrijorați, deoarece ar putea duce la milioane de oameni care se plimbau doar cu imunitate parțială la corona-virus, o afecțiune care ar putea fi coaptă pentru apariția mutațiilor dăunătoare ale virusului.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...