Noua Zeelandă redeschide porțile. Obiectivul de vaccinare este de 90%

Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a stabilit vineri pragul de 90% vaccinare cu schemă completă a populaţiei pentru a redeschide țara.

Înainte spuneam că trebuie să rămânem acasă pentru a salva vieţi, acum trebuie să ne vaccinăm pentru a le salva”, a spus Jacinda Ardern, potrivit EFE.

Autorităţile neozeelandeze, care nu au anunţat o dată precisă pentru atingerea acestui obiectiv, au administrat până în prezent cele două doze de vaccin la peste 68% din populaţia ţintă.

După atingerea acestui obiectiv, Noua Zeelandă va începe să aplice un nou sistem de tip „semafor”, în care verde înseamnă revenirea la normalitate, iar roşu situaţie de risc, pentru a reglementa redeschiderea activităţilor comerciale şi altor stabilimente.

Jacinda Arden a anunţat totodată că oraşul Auckland, cel mai populat al ţării, cu 1,7 milioane de locuitori, şi plasat în lockdown de la jumătatea lunii august, va ieşi din perioada de restricţie când va atinge acest obiectiv de vaccinare.

Noua Zeelandă a înregistrat în total 5.300 de cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei, dintre care 28 de decese şi peste 820 de cazuri active.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole