Noul Consiliu de Administrație al Metrorex va fi numit în câteva zile

Publicat: 12 ian. 2023, 15:01, de Aurel Drăgan, în ESENȚIAL , ? cititori
Noul Consiliu de Administrație al Metrorex va fi numit în câteva zile
Logo MT (INQUAM_Photos_Octav_Ganea) Metrorex

Compania Metrorex va avea în câteva zile un nou Consiliu de Administraţie, desemnat pe baza Ordonanţei de Urgenţă privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, care va selecta un nou manager, a anunțat, joi, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, într-o conferinţă de presă.

Metrorex va avea în câteva zile un nou Consiliu de Administraţie selectat prin 109 (Ordonanţa de Urgenţă nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice) care va selecta un viitor manager. Managerul va trebui să se înscrie în ţintele propuse„, a spus Grindeanu, întrebat dacă este mulţumit de activitatea actualului director general al companiei, Mariana Miclăuş.

El a precizat că, în ceea ce priveşte Consiliile de Administraţie ale companiilor CFR SA, CFR Călători, Metrorex, CNAIR şi CNIR, ordinul de numire va fi semnat în următoarele zile.

Pentru cele cinci Consilii de Administraţie, respectiv CFR SA, CFR Călători, Metrorex, CNAIR şi CNIR, în zilele următoare voi da ordinul de ministru şi ordinul de numire prin care se vor constitui aceste Consilii de Administraţie. Procedura este 99% finalizată. Vrem ca, aşa cum spune legea, prin 109 aceste Consilii de Administraţie să-şi desfăşoare activitatea pe durata de patru ani, să intre în tot ce ţine de guvernanţă corporativă. Au fost externalizate aceste lucruri. Noi am avut un contract cu o firmă care a ţinut toate interviurile, tot ceea ce ţine de selecţiile conform Legii 109„, a explicat şeful de la Transporturi.

Grindeanu a subliniat că mai sunt câteva criterii, însă procedura este aproape de finalizare, iar ordinul urmează să apară cât mai curând.