Noul ministru al Educației, tras la răspundere în parlament

Nici nu a apucat să se obișnuiască bine cu problemele instituției pe care o conduce că noul ministru al Educației, Ligia Deca, are deja un prim examen de trecut. Este vorba de solicitarea parlamentarilor USR de a da explicații referitoare la legile educației, așa cum au fost ele lăsate de Sorin Cîmpeanu, precedentul ministru.

Parlamentarii USR, membri ai comisiilor pentru Educație din Senat și Camera Deputaților, i-au transmis luni Ligiei Deca invitația de a se prezenta săptămâna viitoare la o audiere în fața comisiilor de specialitate pentru a-și prezenta viziunea asupra mandatului, prioritățile, dar și planul pentru noile legi ale Educației.

În opinia parlamentarilor USR, o asemenea invitație este cât se poate de firească în condițiile în care Deca nu a trecut printr-o audiere parlamentară, în care să își exprime poziția cu privire la noile legi ale Educației.

„Vrem să înțelegem în primul rând dacă doamna Deca este sau nu captivă grupărilor și intereselor politice care au pus mâna pe educație și dacă va închide ochii în fața lor. USR este îngrijorat că în coaliția politică PSD-PNL se va alege calea continuități proiectelor de lege-Cîmpeanu, în ciuda protestelor publice generalizate pe mai multe teme precum admiterea inechitabilă în licee sau amnistierea prin lege a plagiatorilor. Noi cerem în continuare retragerea și rescrierea acestor proiecte”, a transmis senatorul USR Ștefan Pălărie, membru în comisia de Educație din Senat.

Expertă în politici educaționale și consilier prezidențial, Ligia Deca a fost numită pe 3 octombrie 2022 în funcția de ministru al Educației, după demisia lui Sorin Cîmpeanu.

Deca este inginer diplomat în inginerie navală și navigație, fiind absolventă a Facultății de Navigație și Transport Naval de la Universitatea Maritimă Constanța, unde a urmat și un master în management maritim și portuar. Opt ani mai târziu, în 2016 a obținut titlul de doctor în științe politice de la Universitatea din Luxemburg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole