Noul președinte al CJ Prahova propune concedierea a 300 de oameni. Dumitrache: Actuala structură este plafonată, fără chef de muncă

Noul președinte al Consiliului Județean Prahova, liberalul Iulian Dumitrescu, va propune, azi, desființarea a 101 posturi din aparatul propriu al instituției și a două direcții care totalizează peste 210 angajați. El își argumentează propunerea spunând că actuala structură de personal nu are „chef de muncă”.

”Din ce am învăţat la şcoală, din experienţa de viaţă, ştiţi că am avut ocazia să studiez destul în ţara asta sau în lumea asta, am făcut inclusiv la Harvard, acolo te învaţă când te apuci de o treabă trebuie să stabileşti obiectivele, strategia, misiunea ta şi apoi trebuie să ai o structură care să urmeze aceste obiective, această strategie. Strategia noastră ar fi «Prahova pe primul loc», sloganul de campanie, ceea ce înseamnă pentru noi să fim pe primul loc la atragerea de fonduri europene, la o administraţie eficientă, să creăm noi locuri de muncă, să avem spitale noi, curăţenie”, spune Dumitrache.

El precizează că pentru a-și îndeplini aceste obiective are nevoie de o structura care să muncească pentru ele, însă actuala structură pare că nu este dispusă să muncească.

„Actuala structură de personal a Consiliului Judeţean, pe de o parte, am găsit-o plafonată, fără chef de muncă, fără o cultură a obiectivelor clară, pe de altă parte, hai să spunem, plină de pile de partid, aşa că actuala structură nu ar face decât ceea ce ne-am propus ca obiective şi ceea ce aşteaptă oamenii care ne-au votat să se ducă de râpă. De aceea am hotărât să propunem o nouă organigramă a aparatului de specialitate al CJ şi de asemenea desfiinţarea a două Direcţii”, a explicat noul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova decizia de a face concedieri în cadrul structurii în fruntea căreia a fost ales, citat de News.ro.

101 de angajați ai Consiliului Județean Prahova ar putea rămâne fără loc de muncă

Un alt motiv pentru care a ajuns la decizia de a concedia banii este „responsabilitatea cheltuielilor banilor”, despre care spune că nu sunt mulți.

În acest sens, Iulian Dumitrache a propus reducerea a 101 persoane din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Prahova, care are în prezent 247 de angajați. 15 dintre cele 27 de funcţii de conducere ar urma să dispară.

”Economia la bugetul CJ ar fi cam 120 de miliarde de lei vechi pe an sau, pe patru ani, 480 de miliarde”, a explicat noul şef al instituţiei.

Dumitrescu propune desființarea Direcţiei de Plante şi Întreţinere Drumuri Judeţene

Dumitrescu mai propune, de asemenea, desfiinţarea Direcţiei de Plante şi Întreţinere Drumuri Judeţene, care are 55 de posturi, unde salariile se ridică la 4 milioane de lei, echivalentul a ceea ce ”au produs” angajaţii direcţiei într-un an.

”Practic, 55 de oameni munceau pentru a produce o cifră de afaceri de 15.000 de lei pe zi sau 1.500 de lei profit ca să plăteşti 55 de oameni. Aici economia o estimăm la, şi dacă am externaliza întreţinerea, ar fi măcar patru milioane de lei pe an, asta înseamnă 16 milioane pe patru ani de zile”, a mai afirmat Iulian Dumitrescu.

Direcţia Judeţeană de Pază din cadrul CJ Prahova ar putea fi desființată

Totodată, noul șef al CJ Prahova mai susține desfiinţarea Direcţiei Judeţene de Pază din cadrul CJ, care are 159 de posturi şi care asigură paza obiectivelor, deţinute de CJ, paza fiind asigurată, parţial şi în urma unor contracte cu privaţi.

”La Direcţia de Pază ne costă 30 de lei pe oră plus întreţinere, echipamente şi tot ce mai e pe acolo, la ce am găsit la ora asta externalizat ne costă 13-14 lei pe oră şi evident că nu putem să continuăm aşa. Aici în mod normal economia ar fi de vrei 80 de miliarde de lei vechi pe an. În total ar fi aproape o mie de miliarde de lei vechi în patru ani de zile”, a mai afirmat Dumitrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...