Noul RADET, un miliard de lei datorie la ELCEN! Nicușor Dan: ”Nu e o problemă de bani”

Primarul general la Capitalei, Nicușor Dan, a spus că miliardul de lei datorie pe care Termoenergetica, noul RADET, îl are la ELCEN e o problemă ”administrativă”.

Nicușor Dan a spus că datoria de un miliard de lei pe care Termoenergetica o înregistrează către ELCEN nu este o problemă „de bani”, ci una administrativă, care ţine de subvenţia pe are PMB o plăteşte, menţionând că datoria va fi plătită în baza unui nou aviz de la Consiliul Concurenţei şi a unei hotărâri de Consiliu General, conform Agerpres.

„Nu e o problemă de bani, este o problemă administrativă, care ţine de subvenţia pe care Primăria o plăteşte. Este o hotărâre de Consiliu din momentul înfiinţării Termoenergetica şi care prevede subvenţia pe care Termoenergetica o va plăti în următorii 10 ani. Această hotărâre are avizul Consiliului Concurenţei şi pentru a o modifica este nevoie de un nou aviz al Consiliului Concurenţei, pentru a modifica sumele de bani care sunt prevăzute ca subvenţie pentru fiecare din aceşti 10 ani. Ăsta este pasul procedural în care suntem azi. În momentul în care se va trece la asta, o să şi recunoaştem”, a spus Nicuşor Dan la o conferinţă de presă.

Primăria Capitalei s-a împrumutat 500 de milioane de lei la sfârşitul anului trecut.

„Nu am putut să plătim pentru ce a fost luat, adică pentru acele diferenţe de tarif de aproximativ 600 de milioane de lei. În schimb, am plătit toate facturile şi, în plus, am fost în avans cu facturile, atât cât ne-a permis contractul de delegare. Deci, spre deosebire de anii trecuţi, în care întârziam plăţi la facturi, la facturile de pe iarnă şi le recuperam în perioadele de vară, acum am plătit în avans toate facturile şi pe perioada de vară, când facturile sunt foarte mici. O să putem să plătim, după ce vine avizul Consiliului Concurenţei şi avem hotărâre de Consiliu General, o să putem să plătim acea datorie”, a explicat edilul șef.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...