Cine este noul șef al Poliției Cluj și ce legătură are cu Ioan Rus, fost ministru de Interne

Noul șef al Poliției Cluj este Mihai Rus, nepotul lui Ioan Rus, fostul ministru de Interne de pe vremea guvernului Năstase. Numirea lui are loc la puțin timp, după ce fostul șef, Mircea Rus, a fost reținut de DNA, alături de alți trei șefi din Poliția Cluj.

Mihai Rus a fost, în ultimii ani, șeful Brigăzii de Operațiuni Speciale (BOS) din cadrul IPJ Cluj, iar anterior a condus Inspectoratul de Poliție Județean Alba.

Printre contracandidații la șefia IPJ Cluj s-a numărat și Ciprian Rus, nepotul lui Pop Teodor Pușcaș, potrivit Știri de Cluj.

Fostul șef, Mircea Rus, a fost reținut de DNA, alături de alți trei șefi din Poliția Cluj: Elek Marton – comandantul Poliției Dej, Paula Bob – șefa de Personal a IPJ Cluj, precum și Daniel Sorin Graur – adjunctul șefului IPJ Cluj, fiind acuzați de abuz în serviciu sau complicitate la abuz în serviciu. Între timp, toți cei patru au fost eliberați, iar acum se află sub control judiciar.

Citește și Fostul șef al Inspectoratului de Poliție Cluj a fost reținut de DNA pentru abuz în serviciu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...