Noul și marele pericol: Scenariul în care rușii cuceresc…

Cotidianul britanic The Telegraph apreciază în editorialul său că „noul și marele pericol e scenariul în care rușii cuceresc Mariupolul și vor ataca apoi Odesa”.

Caz în care „Putin va avea o nemeritată poziție de forță la orice negocieri de pace ulterioare”. În acest context, el avertizează că toate armele donate sau promise până acum ucrainenilor „sunt probabil insuficiente”.

Un expert militar intervievat de ziarul spaniol La Razón e mult mai optimist: „Într-un fel, Ucraina a câștigat deja. A împiedicat îndeplinirea obiectivelor celor mai ambițioase ale Rusiei (ocuparea Kievului și capturarea întregului litoral al Mării Negre). În plus, pare puțin probabil ca Rusia să poată lansa vreo ofensivă serioasă în lunile următoare”.

Iar dacă „Rusia își poate permite (deocamdată) acest război, depinde cât de mult sunt dispuși să îndure populația și guvernul rus pentru a mai cuceri câțiva kilometri pătrați din Ucraina”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...