Novak Djokovic, interdicție de a intra în Australia timp de trei ani! Sârbul va rata și următoarele ediții de Australian Open

Publicat: 17 ian. 2022, 11:14, de Puterea.ro, în SPORT , ? cititori

Tenismanul Novak Djokovic (locul 1 ATP) va primi o interdicţie de trei ani de a intra în Australia, după ce viza de intrare a sârbului a fost anulată a doua oară şi definitiv de Tribunalul federal australian, a confirmat Guvernul Australiei, citat de DPA, potrivit Agerpres.

Djokovic, de nouă ori campion la Australian Open, care nu s-a vaccinat contra Covid-19, urma să joace luni contra conaţionalului său Miomir Kecmanovic la Australian Open.
După plecarea lui din Australia, Djokovic nu va mai putea intra în această ţară în următorii trei ani, o interdicţie standard conform ordinului de deportare din temeiul Legii privind migraţia, deşi acest subiect este sub rezerva unei cereri şi el ar putea primi permisiunea să revină mai devreme.

Dar aşa cum stau lucrurile în prezent, Djokovic, 34 ani, va rata următoarele trei ediţii ale primului Grand Slam al anului.

Vorbind la Today Show, ministrul australian de interne, Karen Andrews, a precizat că ”acea anulare a fost confirmată de Curtea federală, deci ca urmare i se va interzice intrarea în ţară timp de trei ani. Acum, există câteva motive convingătoare care pot fi analizate, dar totul este ipotetic în acest moment. Orice cerere va fi analizată pe fond”.

Novak Djokovic s-a arătat extrem de dezamăgit de decizia tribunalului federal de la Melbourne, care a menţinut hotărârea ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, de anulare a vizei. Apelul liderului ATP la decizia de anulare a vizei a fost respins, duminică dimineaţă, de către tribunalul federal din Melbourne, astfel că Djokovic a fost expulzat din Australia.