Novak Djokovici va fi expulzat din Australia. Interdicție de trei ani să revină pe continent

Publicat: 16 ian. 2022, 09:07, de Puterea.ro, în SPORT , ? cititori
Novak Djokovici va fi expulzat din Australia. Interdicție de trei ani să revină pe continent

Campionul sârb Novak Djokovici va fi expulzat din Australia, potrivit unei decizii de ultima oră, după ce a pierdut recursul în instanţă împotriva anulării vizei sale. Tenismanul nevaccinat riscă acum o interdicţie de trei ani de a se întoarce în ţară, decizia fiind luată cu doar o zi înainte de a începe apărarea titlului de la Australian Open.

Viza lui Djokovic a fost revocată pentru a doua oară, vineri, după ce ministrul imigraţiei, Alex Hawke, a declarat că prezenţa sârbului în Australia reprezintă un risc pentru sănătatea publică, potrivit SkyNews. Aceasta urmează controversei privind decizia de a acorda lui Djokovic o scutire de la cerinţele de vaccinare COVID pentru a juca la Australian Open.

Sârbului i-a fost revocată prima dată viza la sosirea la Melbourne, dar a câştigat un recurs în instanţă, ceea ce i-a permis să rămână în Australia. Ulterior, sportivul a recunoscut că declaraţia de călătorie a fost incorectă, deoarece nu a indicat faptul că a fost în mai multe ţări în perioada de două săptămâni înainte de sosirea în Australia. Djokovic a recunoscut, de asemenea, că a acordat un interviu unei reviste franceze în decembrie, deşi fusese testat pozitiv la COVID cu o zi înainte, potrivit Mediafax.

În urma celei de-a doua anulări a vizei sale, Djokovic se întorsese la hotelul pentru imigranţi din Melbourne, unde a petrecut patru nopţi săptămâna trecută.

Avocații lui Nole au cerut un timp de gândire pentru a vedea ce vor face în continuare. Novak Djokovici se află în hotelul pentru imigranți, la acest moment. Între timp, au apărut și primele proteste în Australia față de decizia de deportare a sportivului.

Djokovic, care a câștigat de nouă ori Australian Open, încerca să obţină al 21-lea titlu de simplu de Grand Slam. Primul meci era programat pentru luni, când ar fi trebuit să joace împotriva sârbului Miomir Kecmanovic.