„Nu doar că nu a început un șantier, dar le-a blocat pe toate”: Gabriela Firea, despre Nicușor Dan

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, amintește de promisiunile cărora le dăduse glas actualul edil al Capitalei, Nicușor Dan, pe timpul campaniei electorale. Și se oprește asupra situației consolidării clădirilor aflate în clasa I de risc seismic – a celor cunoscute, mai degrabă, drept clădiri „cu bulină” roșie, acuzând, totodată, că nici „protecția clădirilor simbol ale Capitalei” nu mai e „de interes” pentru primarul general al Bucureștilor.

Gabriela Firea face trimitere la programul „București Trainic” – lansat în timpul mandatului său – și îl acuză pe succesorul ei de la cârma Primăriei Generale că ar fi abandonat cu totul clădirile aflate în consolidare.

Fix în urmă cu trei ani, vizitam prima clădire consolidată din programul București Trainic, în strada Blănari nr. 10. Bucureștenii începuseră să prindă încredere în Primăria Capitalei, dar totul s-a ruinat. De un an și jumătate, nu s-a pus o cărămidă pe șantiere. Clădirile aflate în consolidare au fost complet abandonate de Nicușor Dan, iar proprietarii au ajuns să se adreseze instanțelor de judecată.

Blănari nr. 2, Biserica Enei nr. 14, Știrbei Vodă nr. 20, Calea Victoriei nr. 22-24 și așa mai departe. Sunt adresele blocurilor unde lucrările de consolidare bat pasul pe loc de peste un an și jumătate. Nu doar că nu a început măcar un șantier nou, dar au fost blocate și cele care erau aproape gata”, a scris Firea, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Fostul edil al Capitalei a ținut să menționeze, cu titlul de exemplu, că „la blocul din strada Biserica Enei nr. 14 mai era nevoie doar de finisaje”.

„Evident, tot echipa Firea este vinovată”

Gabriela Firea mai menționează că actualul edil continuă să arate cu degetul în direcția fostei administrații, adică a echipei pe care a condus-o Firea, cât timp actualul ministru al Familiei a ocupat fotoliul de primar general.

Promisiunile din campania electorală sunt de mult uitate. Nicușor Dan se lăuda cu va „începe consolidarea tuturor clădirilor aflate în clasa I de risc seismic”. Nu doar că nu a început un șantier, dar le-a blocat pe toate. Evident, tot echipa Firea este vinovată pentru tot”, susține Firea.

Totodată, Gabriela Firea aduce în atenție situația clădirii fostului hotel Dunărea, din apropierea Gării de Nord, o construcție care – din câte au remarcat mulți dintre cei care au trecut prin zona Gării – a ajuns în ruină.

Nici protecția clădirilor simbol ale Capitalei nu mai e de interes pentru primarul general. În următoarea ședință a Consiliului General al Municipiului București, Nicușor Dan propune renunțarea la demersurile Primăriei Capitalei de a aduce la viață clădirea fostului Hotel Dunărea de la Gara de Nord. Clădirea este în paragină, iar noi am început demersurile pentru expropriere. Nicușor Dan trebuia doar să continue, dar nu e nici o surpriză că refuză, blochează sau pasează răspunderea”, acuză Firea, în finalul mesajului plin de nemulțumiri la adresa actualului primar general al Bucureștilor.

3 COMENTARII

  1. Uita-te la gunoiul tau din ochi,inainte de a-i vedea pe altii!sa critici,e usor!tu ce ai facut?ai dat pomeni unora din banii altora,exact cum face guvernul acum!nu credeti ca ajunge?la gunoi cu voi daca nuva treziti 8n al 12 lea ceas!

  2. Ati dat din banii unora care au
    muncit celor care nu merita astfel:celor care stau cu coatele pe gard si in carciumi-50 de euro la 2 luni iar celor care au salariile si pensiile cele mai mari (nefiind contributori),de la contributori numai-50 de euro pe zi,ca aia merita saracii,nu luau de zece ori mai multdecatcontribuiau!unde e logica,unde e solidaritatea?la gunoi,unde,in scurt timp,o sa va aruncam daca nuva bagati mintile in cap in al 12 lea ceas!!!

  3. Mai si ziceti ca vreti performanta cand voi ii rupeti la impozite pe cei care aduc performanta!ati bagat clasa de mijloc in mocirla !ati ramas numai voi si ai vostri dece ii scutiti de 8mpozite pe unii?ca sa fie la mana voastra pentru ajutoare la pensie,in timp atat cat muncesc bag banii la negru in buzhnare,duoa care se vaita???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...