„Nu le puteţi găsi bunurile”: Fostul ministru de externe al Rusiei, Andrei Kozîrev, interviu pentru CNN

Fostul ministru de externe al Rusiei, Andrei Kozîrev, a declarat că războiul din Ucraina este barbar. „Este un act barbar. Era total exclus să mi-l imaginez pe vremea când eram ministru de externe”, a spus Kozirev în interviul acordat jurnalistei CNN Christiane Amanpour.

Mai târziu am început să înţeleg că ei ”au luat-o la vale”, ca să spun aşa, şi că se simt privilegiaţi în faţa eventualelor acuzări atât acasă, cât şi în străinătate. Şi asta le-a cam crescut apetitul, din păcate, dar nu pentru construirea Rusei. Acum ei distrug viitorul tuturor fraţilor lor cu acest război fratricid”, a mai spus Andrei Kozîrev.

Totul este trecut pe numele altor persoane

Fostul ministru rus de externe a subliniat că sancţiunile impuse de Occident împotriva Rusiei „ar trebui să înceapă să îi vizeze pe factorii de decizie sau pe executanţii deciziilor acelor factori de decizie din guvernul rus”. Andrei Kozîrev a avertizat că sancţiunile care îi vizează pe preşedintele Vladimir Putin şi pe ministrul rus de externe, Serghei Lavrov sunt „ca şi cum nu aţi face nimic, aproape nimic, pentru că nimic, mă gândesc, nu este pe numele lor… Nu le puteţi găsi bunurile, pentru că totul este trecut pe numele altor persoane”.

Marţi, Andrei Kozirev a făcut apel pe Twitter la toţi diplomaţii ruşi să demisioneze din funcţii în semn de protest faţă de invazia Rusiei în Ucraina. Andrei Kozîrev a fost primul ministru de externe după dizolvarea Uniunii Sovietice, sub conducerea preşedintelui rus Boris Elţîn.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...