„Nu toți afganii pot fi salvați!”. Cine transmite acest mesaj

Șeful diplomației Uniunii Europene, Josep Borrell, a afirmat că blocul comunitar nu poate salva toți afganii din țară, întrucât mii continuă să se lupte pentru a părăsi statul cu avioanele țărilor occidentale de pe aeroportul capitalei Kabul, potrivit BBC.

Borrell a spus că UE a reușit să evacueze 106 membri ai personalului UE din Afganistan, dar că „mai sunt încă 300 de oameni, personal afgan, din delegațiile Uniunii Europene blocate pe străzile din Kabul, încercând să ajungă la aeroport și încercând să obțină un loc pe unele dintre zborurile statelor membre ale Uniunii Europene”.

Acești oameni au promovat și apărat loial interesele UE în Afganistan de-a lungul mai multor ani, este datoria noastră morală să-i protejăm și să ajutăm la salvarea cât mai multor oameni”, a declarat Josep Borrell, care a recunoscut că UE nu va putea să salveze pe toată lumea: „Nu putem scoate toți afganii din țară”, a mărturisit șeful diplomației europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Ministrul de Interne al Austriei va anunța la București aderarea, în...

Ministrul de Interne al Austriei, Gerhard Karner, va fi prezent miercuri la București la invitația ministrului Lucian Bode, iar cu acest prilej va face...