Număr record de absolvenți de Medicină, înscriși la concursul de rezidențiat care are loc azi!

Duminică are loc concursul de rezidențiat la Medicină, la care s-au înscris peste 12.500 de candidați. Este un număr record de absolvenți de Medicină înscriși la examinarea care le va permite să profeseze, după cum a anunțat ministrul Sănătății.

Cei peste 12.500 de candidați concurează pe 6.311 locuri scoase la concurs. Aproape 4 mii de locuri sunt disponibile pentru medicină, aproape 1.200 pentru stomatologie, iar 1.087 de locuri pentru farmacie. Alte 92 de locuri sunt disponibile în ministerele cu reţea sanitară proprie, precum cel al Apărării sau de Interne. Ministerul Sănătății a anunțat că dacă la Medicină, numărul candidaţilor promovaţi este mai mare decât cifra de şcolarizare, atunci va suplimenta numărul locurilor pe care le pot ocupa tinerii medici.

Test-grilă cu 200 de întrebări

La fel ca în anii trecuţi, concursul se va desfăşura în şase centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, după aceeaşi metodologie, pe o durată de 4 ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări. Accesul în clădirea de concurs este permis doar candidaţilor vaccinați împotriva covid, celor care au făcut boala, dar nu mai devreme de acum șase luni sau celor care prezintă rezultatul unui test care să dovedească că nu sunt infectați, potrivit Radio Europa FM..

Candidaţii vor avea la dispoziţie 24 de ore pentru a depune contestaţii.

1 COMENTARIU

  1. Corona în Germania: incidența RKI crește la un nivel record – aproape 100.000 de decese în Germania. Actualizare din 21 noiembrie, ora 9:56 De la începutul pandemiei, RKI a numărat 5.354.942 de infecții detectate cu Sars-CoV-2 . * Numărul total real este probabil să fie semnificativ mai mare, deoarece multe infecții nu sunt recunoscute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...
Ședință guvern Ciucă

Planul de austeritate s-a amânat! Guvernul nu votează Ordonanța, ci va...

Răsturnare de situație la mult anunțatul plan de reducere a cheltuielilor statului. S-a amânat! În schimb, guvernul va avea luni, 24 aprilie, runde de...