Nuntă cu mirii și invitații goi, într-un mic oraș din Sardinia

Publicat: 07 mai 2024, 22:36, de Magda Marincovici, în LIFESTYLE , ? cititori
Nuntă cu mirii și invitații goi, într-un mic oraș din Sardinia
nuntași goi mirii goi Sardinia

Nuntă cu mirii și invitații goi. Este oferta municipalității orașului italian San Vero (Sardinia) ca îndăgostiții să celebreze căsătoria  în costumul lui… Adam, pe plaja Is Benas, relatează CNN.

Primarul orașului, Luigi Tedeschi consideră că aceasta este o  expresie a libertății individuale. „Oamenii protestează și sunt arestați de poliție sau sunt intimidați. Astfel încât cred că trebuie să facem ceva pentru a arăta că oamenii sunt liberi. Majoritatea oamenilor vor libertate, nu un regim”, a spus el.

Această decizie se înscrie într-o lungă tradiție a acestei mișcări  care promovează nuditatea socială în spații pubice sau private în această parte a Italiei. Dovadă că o zonă din plaja Is Benas este rezervată nudiștilor de aproape doi ani.

”O filozofie de viață”

Pentru primarul acestei comune cu  peste 2.500 de locuitori, nuditatea nu are nimic de-a face cu sexul. Pentru adepții acestui stil este ”o filozofie de viață legată de natură”, explică primarul.

Locuitorii din San Vero Milis au primit cu câteva glume această propunere, dar în majoritatea lor au fost favorabili, spunea un consilier.

Primarul consideră că prin această inițiativă se va dezvolta naturismul, dar, totodată, va fi promovat și turismul, oferind vizitatorilor o experiență unică.

De altfel, această tendință are ecou dincolo de granițele italiene, deoarece Franța se află în fruntea turismului naturist global, potrivit site-ului Atout France.

Astfel, dincolo de aspectul neobișnuit, inițiativa San Vero Milis se înscrie într-o dinamică mai largă de promovare a turismului responsabil și a libertății. „Dacă oamenii vor să se căsătorească goi, pot”, a conchis primarul Luigi Tedeschi, recunoscut ca un susținător al libertăților civile.

Așadar, iată o propunere care pune punct emoțiilor atâtor domnișoare legate de alegerea rochiei de mireasă. Dar totodată propunerea acestui primar dă o lovitură și creatorilor acestor bijuterii vestimentare, adesea extrem de scumpe.