Taxă de turism pentru turiștii care vor să viziteze Veneția

Publicat: 24 nov. 2023, 22:28, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Taxă de turism pentru turiștii care vor să viziteze Veneția

Autoritățile din Venția iau în calcul introducerea unei taxe de turism în weekend-urile aglomerate. Taxa trebuia să fie lansată în cursul acestui an, însă a fost amânată din cauza problemelor logistice.

Prin introducerea acestei taxe, autoritățile urmăreau reducerea aglomerației, încurajarea vizitelor mai lungi și îmbunătățirea calității vieții rezidenților. Introducerea acestei măsuri a fost luată în calcul după ce, Veneția a scăpat la limită de introducerea sa pe lista de locuri periculoase a UNESCO la începutul acestui an din cauza daunelor cauzate de supraturism asupra ecosistemului său delicat.

La acel moment, statele membre au citat nouă taxă de intrare propusă atunci când au decis să nu adauge Veneția pe listă.

De asemenea,  primarul Venetiei, Luigi Brugnaro a venit cu completări și a declarat că taxa nu este o încercare de a aduce venituri suplimentare.Mai degrabă, este un „prim experiment de acest fel” pentru a reglementa fluxurile turistice într-unul dintre cele mai vizitate locuri din lume, a spus el.