Nuntă la Casa Albă. Se mărită Naomi, nepoate președintelui Joe Biden

Naomi Biden, nepoata preşedintelui american Joe Biden, se căsătorește. Este pentru a 19-a oară în istoria SUA când reşedinţa preşedinţilor americani este folosită pentru o nuntă.

Mireasa, în vârstă de 28 de ani, este o avocată care locuieşte la Casa Albă cu mirele, Peter Neal, în vârstă de 25 de ani, un proaspăt absolvent al unei facultăţi de drept, care provine din Jackson Hole, Wyoming, lucrează în prezent la Georgetown University Law Center On National Security. Cei doi s-au întâlnit în 2018.

Ceremonia a fost programată pentru ora locală 11 a.m. (14:00 GMT), pe peluza de sud a Casei Albe.

Un prânz pentru membrii familiei şi petrecerea de nuntă din interiorul Casei Albe vor urma ceremoniei, care se va încheia cu o recepţie de seară, cu desert şi dans.

Evenimentul va fi prima parte a unui weekend festiv pentru Biden, care duminică îşi va marca împlinirea a 80 de ani, înconjurat de familie.

De când fostul preşedinte John Adams s-a mutat la Casa Albă proaspăt construită, în 1800, cele 18 nunţi care au avut loc acolo au fost, de obicei, ale unor membri ai familiei preşedintelui şi ai primei doamne.

Potrivit Asociaţiei Istorice a Casei Albe, tradiţia a început în 1812, când Lucy Payne Washington, sora primei doamne Dolley Madison, s-a căsătorit cu judecătorul asociat al Curţii Supreme Thomas Todd.

Grover Cleveland a fost singurul preşedinte care s-a căsătorit la Casa Albă. El a schimbat jurămintele cu Frances Folsom în 1886, în Camera Albastră.

Naomi Biden este fiica fiului preşedintelui, Hunter Biden, şi a primei sale soţii, Kathleen Buhle.

Directorul de comunicaţii al lui Jill Biden, Elizabeth Alexander, a declarat că familia Biden va plăti pentru activităţile de nuntă care au loc la Casa Albă, în concordanţă cu alte evenimente private găzduite de prima familie şi urmând tradiţiile festivităţilor anterioare de nuntă la Casa Albă din administraţiile anterioare.

„Spre deosebire de unele asemenea ceremonii anterioare, festivităţile au fost închise presei de ştiri. Naomi şi Peter au cerut ca nunta lor să fie închisă presei, iar noi le respectăm dorinţele. Acesta este un lucru pe care l-a decis cuplul”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, reporterilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...