Nvidia oferă 40 miliarde dolari pentru producătorul de procesoare ARM

Producătorul de plăci și cipuri grafice Nvidia oferă japonezilor de la SoftBank 40 miliarde dolari pentru dezvoltatorul procesoare ARM, companie din Marea Britanie, conform unor surse citate de Reuters.

ARM dezvoltă arhitectura procesoarelor utilizate de Apple și Samsung pentru telefoane. Compania este controlată de SoftBank, un gigant japonez de investiții în tehnologie, care a preluat compania britanică în 2016 pentru suma de 32 miliarde dolari.

Potrivit surselor citate de Reuters, SoftBank Group şi Nvidia discută o tranzacţie care ar evalua ARM la aproximativ 40 de miliarde de dolari în numerar şi acţiuni iar un anunţ oficial ar putea fi făcut săptămâna următoare.

Nvidia este cunoscută pentru chipurile sale grafice pentru jocurile video însă în ultimii ani s-a dezvoltat şi pe alte pieţe, inclusiv inteligenţa artificială, automobilele autonome şi centrele de date.

Preluarea ARM ar putea fi una din cele mai mari tranzacţii din industria semiconductorilor, care în ultimi ani a trecut printr-un proces de consolidare pe măsură ce companiile încearcă să se diversifice şi să crească. Cu toate acestea, orice acord de preluare a ARM va fi analizat cu atenţie de organismele de reglementare şi ar putea să declanşeze plângeri din partea rivalilor ARM, precum Samsung Electronics Co., Apple Inc., Qualcomm Inc., Broadcom Inc., Intel Corp. şi Huawei Technologies Co., care folosesc arhitectura ARM pentru propriile lor produse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole