O casă ţărănească din Basarabia va putea fi vizitată la Muzeul Satului din Bucureşti

Publicat: 20 mart. 2021, 09:15, de Laura Macovei, în Orașul meu , ? cititori
O casă ţărănească din Basarabia va putea fi vizitată la Muzeul Satului din Bucureşti

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” va fi extins prin aducerea unei case ţărăneşti basarabene, conform unei propuneri a Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti, au anunţat joi primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Primarul general al capitalei, Nicușor Dan, împreună cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, au semnat un protocol de colaborare între Primăria Capitalei şi Ministerul Culturii.

Astfel de întâlniri sunt o normalitate deoarece Ministerul Culturii și Primăria Municipiului București trebuie să se susțină reciproc în demersurile legate de tot ce ține de grija față de patrimoniu. Ne dorim finalizarea dosarelor pentru clasarea clădirilor valoroase din punct de vedere istoric și neprotejate ca monumente în Lista Monumentelor Istorice, în limita constrângerilor bugetare ale PMB, dar și actualizarea acestei liste, care nu se poate realiza dacă nu vom avea acces la arhiva PMB a clădirilor. În acest sens este oportună și necesară desemnarea unor puncte focale ale MC și PMB, din structurile de specialitate, care să colaboreze constant în vederea încheierii acestui Protocol de colaborare”, a declarat Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, potrivit news.ro.

Am avut un dialog foarte bun pe toate temele propuse. Cred într-un parteneriat de succes pentru cultura din Bucureşti, mai ales că împărtăşim grija şi atenţia sporită pentru patrimoniul cultural bucureștean. I-am asigurat, pe ministru şi echipa sa, că indiferent de greutățile bugetare prin care trecem la Primăria Capitalei, cultura şi patrimoniul rămân printre priorităţile noastre”, a afirmat Nicușor Dan.

 Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”, instituție de prestigiu în peisajul cultural românesc, școală de învățare pentru specialiști în domeniu dar și pentru începători, se dorește a fi un ”centru de excelență” în promovarea patrimoniului cultural material și imaterial.