Zelenski: O delegație ucraineană se va întâlni cu rușii la granița dintre Ucraina și Belarus

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat pe Instagram că o delegație ucraineană urmează să se întâlnească cu delegația rusă fără condiții prealabile la granița ucraineană-belarusă, lângă râul Pripiat.

Declarația a fost făcută după o discuție telefonică cu președintele bielorus.

Aleksandr Lukașenko și-a asumat responsabilitatea de a se asigura că toate avioanele, elicopterele și rachetele staționate pe teritoriul belarus rămân la sol în timpul deplasări, discuțiilor și întoarcerii delegației ucrainene”, a scris Zelenski pe Instagram.

Bineînțeles că vrem pace, vrem să ne întâlnim, vrem să se încheie războiul. Varșovia, Bratislava, Budapesta, Istanbul, Baku – le-am oferit rușilor”, a mai spus președintele ucrainean.

Orice alt oraș ni s-ar potrivi și nouă – într-o țară, din al cărei teritoriu nu sunt lansate rachete asupra noastră. Numai așa negocierile pot fi sincere și pot pune capăt războiului cu adevărat”, a adăugat acesta.

Confrom CNN, consilierul prezidențial ucrainean Mihail Podolyak, a oferit și el un răspuns la afirmația delegației ruse că este „pregătită pentru discuții” cu Ucraina în Belarus.

Podolyak a declarat că delegația rusă a sosit la Gomel, un oraș din sud-estul Belarusului, știind de la început că a făcut-o degeaba.

El a reiterat că poziția lui Zelenskiy rămâne aceeași: doar discuții reale, zero ultimatumuri. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...