O discuție despre o dată comună de sărbătorire a Paștelui, în anul 2025

La nivelul Bisericii Catolice şi a Patriarhiei Ecumenice de la Constantinopol există „o preocupare” de a lua în discuţie, în anul 2025, stabilirea unei date comune pentru celebrarea Paştelui, a declarat preotul profesor doctor Wilhelm Dancă, decanul Facultății de Teologie Romano-Catolică, Universitatea București.

„Există o preocupare la nivelul Bisericii Catolice şi a Patriarhiei Ecumenice de la Constantinopol ca în anul 2025, când se împlinesc 1.700 de ani de la Conciliul de la Niceea şi atunci Paştele va fi odată, pe 20 aprilie – aşa s-a întâmplat să fie odată – se va discuta în acel an jubiliar despre o posibilă identificare a unei date comune pentru celebrarea Paştelui”, a declarat pr. prof. Wilhelm Dancă, citat de Agerpres.

De asemenea, pr. prof. Dancă a subliniat că în acest sens  a avut discuții ”cu persoane din Vatican”  și lecturi ”cu privire la această chestiune”. ”Există deci o speranță. Și ar trebui să facem în așa fel ca ea să nu moară”, a mai spus prof. Dancă.

Aceste declarații au fost făcute la conferința cu tema ”Paștele creștin și Paștele evreiesc – asemănări și diferențe”, organizată de Fundația Culturală Dalles a Academiei Române, susținută de  prof. dr. Wilhelm Dancă, filozof, teolog și membru corespondent al Academiei Române. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...