O doctoriță de familie este cercetată fiindcă ar fi eliberat mai multe adeverințe false de vaccinare anti-COVID

O doctoriță de familie este cercetată pentru că ar fi eliberat, în perioada iunie-august, mai multe adeverințe false de vaccinare împotriva Covid-19. Polițiștii din Dâmbovița fac joi trei percheziții în acest caz.

Potrivit IPJ Dâmbovița, perchezițiile domiciliare au loc în localitățile Pucioasa, Corbii Mari și Aninoasa, din județul Dâmbovița, la persoane bănuite de înșelăciune, fals intelectual și fals informatic.

Polițiștii fac cercetări într-un dosar penal ce are ca obiect eliberarea ilegală a unor adeverințe de vaccinare anti-COVID-19. 13 persoane vor fi duse la audieri.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie-august, o femeie, în calitate de medic de familie, instigată de un bărbat, ar fi introdus, în sistemul informatic, date nereale privind vaccinarea a 10 persoane împotriva COVID-19. Astfel, ar fi fost eliberate adeverințe false de vaccinare și s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz pentru documentarea întregii activități infracționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...