O fată de 14 ani scăpată de o căsătorie impusă de părinți

Judecătorii Tribunalului Roma au emis zilele acestea o ordonanță prin care un bărbat și o femeie din Bangladesh, dar stabiliți la Ostia, părinți, totodată ai unei fete de 14 ani, nu au voie să se apropie și să ia legătura cu fiica lor.

Și asta pentru că, potrivit acesteia din urmă, au agresat-o, fizic și verbal, au obligat-o să poarte burka și, mai ales, i-au interzis să mai învețe, pentru că voiau s-o căsătorească.

Anul trecut, în noiembrie, fata n-a mai suportat tratamentul la care era supusă în familie și a fugit de acasă, apelând la carabinierii din Ostia pentru ajutor. Ea și-a denunțat părinții că i-au aranjat și impus o căsătorie pe care ea n-o dorește, pentru că vrea să învețe și să fie chirurg, dar și că o obligă să poarte văl negru peste chip și, nesupunându-se, este bătută fără milă.

În urma denunțului, ea a fost luată din familie și plasată într-un așezământ de stat, unde este protejată. Autoritățile au făcut cercetări și au constatat că toate cele afirmate de fată sunt adevărate.

Acum, prin ordonanța dată de tribunal, părinții fetei sunt cercetați sub acuzația de infracțiuni de maltratare în familie și tentativă de inducere sau constrângere la căsătorie, fără să mai aibă voie să ia legătura cu fiica, nici măcar prin telefon.

Măsura este pusă în executare de către carabinieri ai Compagniei di Ostia. Fata de 14 ani a primit asigurări că poate învețe, pe mai departe, așa cum își dorește, și să devină chirurg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...