O femeie acuză medicii că i-au lăsat copilul să moară

O poveste dramatică, dar și oarecum bizară, vine dinspre Spitalul William Harvey din Ashford, Kent, Marea Britanie. Spun bizară, pentru că medicii de aici au cam jucat alba-neagra cu viața unui bebeluș.

Întâi, au afirmat la un control că-i bate inima și trăiește, apoi au spus că e mort, pe urmă că e viu. Dar, îngrijiri medicale adecvate nu au acordat. Și după patru ore, fetița aceea murea de-a binelea.

Dar să vedem cum au fost lucrurile. Alisha Pegg a ajuns la spital, gravidă fiind în 22 de săptămâni. Ea a spus că e în travaliu. Medicii au consultat-o, dar au trimis-o acasă, spunându-i că nu e moment de naștere. Copilul nu mișcă, dar să stea liniștită, îi bate inima cum trebuie, numai că nu e vorba despre niciun travaliu.

Alisha Pegg a respectat opinia medicilor și s-a dus acasă. Aici, singură, neasistată, s-a pomenit că durerile facerii s-au amplificat. A plecat iar cu ambulanța la spital, unde a născut-o pe fetița ei, Grace.

Prematur, desigur. Mamei i s-a spus că bebelușul a murit. Ca, numai câteva minute mai târziu, medicii să revină asupra celor afirmate și să recunoască faptul că au greșit, copilul trăiește. Patru ore mai târziu, Grace a murit în brațele mamei sale.

Alisha, care întâi a fost încrezătoare în personalul medical, susține acum că fiica ei nu a primit „intervenție medicală adecvată” deoarece, potrivit primelor spuse ale medicilor, s-a luat în calcul că este moartă. Practic, a fost lăsată să moară.

„În toate comunicatele lor au susținut că au încercat să o salveze, deși nu a dat semne de viață. Cu toate acestea, a supraviețuit timp de patru ore singură. Vreau răspunsuri de ce nu am fost ascultată când le-am spus insistent ce se petrecea la corpul meu. Vreau scuze”, spune Alisha.

Rebecca Martin, ofițer medical șef la East Kent Hospitals Trust, a transmis „condoleanțe din inimă” și a adăugat: „Ne pare cu adevărat rău că nu am oferit standardul de îngrijire și sprijin necesar. Ne-am schimbat practicile și politicile după acest eveniment, care a dus la un deces. Inclusiv, am introdus o monitorizare suplimentară pentru persoanele cu risc de naștere prematură.” E bine, desigur, că se fac astfel de monitorizări. Dar pentru Grace răspunde cineva?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...